Tenis

Thiem na teškom putu povratka upisao novi poraz, Đere izborio dvoboj protiv Đokovića

Branimir Korać • srijeda, 20.04.2022.
Thiem na teškom putu povratka upisao novi poraz, Đere izborio dvoboj protiv Đokovića
Foto: EPA

Na turniru u Beogradu poprostila se jedna od zvijezda. Dominic Thiem poražen je od Australca Johna Millmana, a Novak Đoković saznao je prvog protivnika, igrat će protiv sunarodnjaka Lasla Đerea...

Sve bolji Čeh Jiri Lehečka nakon dobro odrađenog posla u kvalifikacijama upisao je pobjedu i u prvom kolu turnira svladavši Švicarca Henrija Laaksonena u dva seta.

Više je očekivao Mikael Ymer koji je igrao protiv Romana Safiulina i izgubio u dva seta. Rus je bio posebno raspoložen u drugom setu koji je dobio za pola sata igre nakon što se Ymer nije oporavio od gubitka prvog seta unatoč servisu za set.

Dominic Thiem nadao se pokojoj pobjedi u Beogradu kako bi dobio mečeva, ono što mu trenutno najviše nedostaje, ali poražen je od Johna Millmana. Osjetilo se da je Australac u boljoj formi i slavio je iako bi jako teško uspješno parirao Thiemu u pravom izdanju.

U brazilsko-portugalskom srazu Thiago Monteiro bio je bolji od Joaa Souse za manje od sat i pol igre. Monteiro podiže formu i igra sve bolje što je potvrdio i na ovom turniru u Beogradu.

David Goffin posljednjih tjedana pokazao je naznake dizanja forme, ali u Beogradu nije došao do pobjede. Domaći adut Filip Krajinović svladao ga je u dva seta nakon što je najvećim dijelom meča imao sve pod kontrolom.

Još jedno veliko razočaranje za Dušana Lajovića koji je posrnuo u svom prvom izlasku na teren i to protiv japanskog kvalifikanta Tara Daniela koji je slavio u tie-breaku trećeg seta.

ATP Beograd, prvo kolo:
Jiri Lehečka (Češka, Q) - Henri Laaksonen (Švicarska) 6:2, 7:5
Laslo Đere (Srbija) - Hamad Međedović (Srbija, WC) 6:4, 7:5
Roman Safiulin (-, Q) - Mikael Ymer (Švedska) 7:5, 6:0
John Millman (Australija) - Dominic Thiem (Austrija) 6:3, 3:6, 6:4
Thiago Monteiro (Brazil, Q) - Joao Sousa (Portugal) 6:4, 6:3
Filip Krajinović (Srbija, 8) - David Goffin (Belgija) 6:3, 7:6(4)
Oscar Otte (Njemačka) - Alejandro Tabilo (Čile, WC) 6:0, 6:3
Taro Daniel (Japan, Q) - Dušan Lajović (Srbija) 2:6, 6:1, 7:6(2)

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!