Tenis

Nakon pet mjeseci pauze vratila se Andreescu, Ruskinja iznenadila Cori Gauff

Mihaela Bradovski • srijeda, 20.04.2022.
Nakon pet mjeseci pauze vratila se Andreescu, Ruskinja iznenadila Cori Gauff
Foto: EPA

Na turniru u Stuttgartu nakon dugačke pauze vratila se talentirana Kanađanka Bianca Andreescu i to pobjedom u dva seta protiv njemačke igračice...

Za veliko iznenađenje na startu turnira u Stuttgartu pobrinula se malo poznata Njemica Eva Lys koja je u tri tijesna seta svladala Viktoriju Golubić. Golubić je u drugom setu tri puta imala break prednosti što nije iskoristila, a u trećem je kod 5:4 servirala za meč i opet pokleknula.

Iznenadila je i Tamara Korpatsch koja je u glavni ždrijeb ušla kao lucky loser nakon otkaza Jasmine Paolini i onda svladala Camilu Giorgi. Trebalo joj je malo vremena da uđe u meč, ali uspjela je preokretom proći do drugog kola.

U tri seta morala je i sedma nositeljica Ons Jabeur koja je loše krenula u meč i izgubila prvi set, ali nakon toga je ipak zaigrala bolje te stigla do pobjede u tri seta protiv Čehinje Markete Vondroušove.

Bianca Andreescu odigrala je prvi meč još od listopada prošle godine i upisala je pobjedu protiv Njemice s pozivnicom Jule Niemeier. Andreescu je bila bolja u dva seta iako je potpuno van ritma mečeva.

Više se očekivalo od mlade Cori Gauff, ali ona je podbacila u meču protiv Darije Kasatkine i dosta lako je otišla u poraz. Kasatkina je slavila sa 6:4, 6:2 i nakon pobjeda protiv Kenin i Muguruze s početka sezone pokazala je da može biti opasna još uvijek iako je forma problem.

WTA Stuttgart, prvo kolo:
Bianca Andreescu (Kanada) - Jule Niemeier (Njemačka, WC) 7:6(5), 6:3
Daria Kasatkina (-) - Cori Gauff (SAD) 6:4, 6:2
Ons Jabeur (Tunis, 7) - Marketa Vondroušova (Češka) 4:6, 6:2, 6:3
Eva Lys (Njemačka, Q) - Viktorija Golubić (Švicarska) 5:7, 7:5, 7:5
Tamara Korpatsch (Njemačka, LL) - Camila Giorgi (Italija) 3:6, 7:6(2), 6:1
Elena Ribakina (Kazahstan) - Nastasja Mariana Schunk (Njemačka, Q) 7:6(3), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!