Tenis

ATP se ne slaže s odlukom Wimbledona o zabrani nastupa Rusima i Bjelorusima

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 20.04.2022.
ATP se ne slaže s odlukom Wimbledona o zabrani nastupa Rusima i Bjelorusima

Današnja odluka Wimbledona o zabrani nastupa ruskim i bjeloruskim natjecateljima izazvala je dosta polemike, a ATP je otvoreno protiv takve odluke.

Udruga teniskih profesionalaca (ATP) izrazila je neslaganje s odlukom organizatora najznačajnijeg svjetskog teniskog turnira Wimbledona kojom je zabranjen nastup ruskim i bjeloruskim natjecateljima zbog ruske invazije na Ukrajinu.

"Naš sport se ponosi time što funkcionira na principima zaslužnosti i poštenja gdje se igrači natječu kao pojedinci i zarađuju svoj nastup na turnirima putem renkinga. Vjerujemo kako je današnja jednostrana odluka Wimbledona i Britanskog teniskog saveza o isključenju ruskih i bjeloruskih igrača s ovogodišnjih britanskih turnira na travnatoj podlozi nepoštena i moguće je kako će postaviti uništavajući pesedan. Diskriminacija na nacionalnoj osnovi također predstavlja i kršenje našeg sporazuma s Wimbledonom prema kojemu se ulazak igrača u turnir bazira samo na njegovu renkingu. Naše daljnje akcije u vezi ove odluke dogovorit ćemo s našim izvršnim tijelima.

Važno je napomenuti kako će ruski i bjeloruski igrači i dalje smjeti nastupati na ATP turnirima bez nacionalnih obilježja. Paralelno s tim, nastavit ćemo s humanitrnom podrškom za Ukrajinu", objavio je ATP.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!