Tenis

Četvorica nositelja ispala u Barceloni, Alcaraz izgubio set, Delbonis uhvatio tri gema

Branimir Korać • četvrtak, 21.04.2022.
Četvorica nositelja ispala u Barceloni, Alcaraz izgubio set, Delbonis uhvatio tri gema
Foto: EPA

Na ATP turniru u Barceloni odigrani su susreti drugog kola i poznati su svi sudionici osmine finala, Među njima neće biti četvorice nositelja...

Federico Delbonis nije najbolje otvorio zemljanu sezonu. Upisao je još jedan vrlo neugodan poraz, uhvatio je samo tri gema protiv Martona Fucsovicsa u među u kojem je očekivao ipak dosta više. I u Marrakechu je također neočekivano rano ispao od Joaa Souse što sve nije dobar znak uoči Roland-Garrosa.

U španjolskom dvoboju Pablo Carreno Busta očekivano je nadigrao Bernabea Zapatu Mirallesa. U svakom setu prepustio mu je tek po tri gema i nije dozvolio mlađem sunarodnjaku da mu stvori ozbiljnije probleme.

Frances Tiafoe trebao je set za zagrijavanje, a onda je glatko uzeo drugi i eliminirao Huga Delliena. Bolivijac je prvi set izgubio u tie-breaku, ali u drugom je uzeo samo jedan gem.

Još jedan dan kada se Aleksanderu Bubliku ne igra tenis. Ekspresno je poražen od Emila Ruusuvuorija uz uhvaćena tek četiri gema. Ovaj put barem je izdržao do kraja, a nije neočekivano predao meč.

Neočekivani poraz upisao je Albert Ramos koji je glatko pao protiv Lloyda Harrisa. Južnoafrikanac je slavio u dva seta i razočarao malobrojne Španjolce na tribinama teniskog kompleksa u Barceloni.

Pune ruke posla imao je Felix Auger-Aliassime koji je igrao protiv Carlosa Tabernera. Španjolski kvalifikant na startu je bio bolji od Korde, ali ovdje nije izvukao meč u potpunosti.

Zanimljiv meč odigrali su Alex De Minaur i Ugo Humbert, a na kraju je Australac odnio pobjedu u tri seta. Humbert je bio u naletu nakon osvojenog drugog seta, odmah je napravio break, ali u četvrtom gemu je izgubio servis i tu su stvari krenule nizbrdo.

Odličan meč odigrao je Jaume Munar koji je potpuno nadigrao devetog nositelja Nikoloza Basilašvilija. Gruzijac nije bio u dobrom izdanju i vrlo glatko je poražen te se oprostio od turnira.

Miljenik domaćih navijača Carlos Alcaraz neplanirano je otišao u tri seta protiv Korejca Soonwoo Kwona, Korejac je uzeo drugi set sa 6:2, ali Alcaraz je odgovorio istom mjerom u trećem setu.

ATP Barcelona, drugo kolo:
Marton Fucsovics (Mađarska) - Federico Delbonis (Argentina, 15) 6:2, 6:1
Jaume Munar (Španjolska) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija, 9) 6:1, 6:4
Emil Ruusuvuori (Finska) - Aleksander Bublik (Kazahstan, 16) 6:3, 6:1
Carlos Alcaraz (Španjolska, 5) - Soonwoo Kwon (Južna Koreja) 6:1, 2:6, 6:2
Frances Tiafoe (SAD, 13) - Hugo Dellien (Bolivija) 7:6(3), 6:1
Alex De Minaur (Australija, 10) - Ugo Humbert (Francuska) 6:3, 4:6, 6:3
Lloyd Harris (Južna Afrika) - Albert Ramos (Španjolska, 17) 6:3, 6:4
Felix Auger-Aliassime (Kanada, 3) - Carlos Taberner (Španjolska) 6:1, 3:6, 6:4
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 8) - Bernabe Zapata Miralles (Španjolska) 6:3, 6:3

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!