Košarka

Bostonu i druga bitka, Bullsi izjednačili, Sixersi riješili praktički sve

Matej Kačan • četvrtak, 21.04.2022.
Bostonu i druga bitka, Bullsi izjednačili, Sixersi riješili praktički sve
Foto: EPA

U noći sa srijede na četvrtak odigrana su tri susreta NBA doigravanja, i to sva tri na Istoku. S 3-0 u seriji nadomak prolaska su Philadelphia 76ersi, dok je Bostonu pripala i druga bitka u najzanimljivijoj seriji...

Najzanimljivija serija prvog kruga doigravanja sigurno je zbog zvijezda, odnosa, povijesti i događanja u prvoj utakmici ona između Brooklyna i Bostona. No, možda izostane rezultatska drama jer Celticsi nakon dvije utakmice u svojoj dvorani imaju 2-0.

Ovaj put izostala je drama na jednu loptu, ali vidjeli smo veliki preokret od 17 razlike. Toliko su Netsi imali u jednom trenutku u prvom dijelu, ali u drugom kreće povratak Celtica pogodnjenih sjajnom obranom.

Kyrie Irving i Kevin Durant zadržani su na lošem šutu, a Boston je prvo izjednačio na 79:79 u trećoj, a onda i u četvrtoj potpuno preuzeo vodstvo i serijom 23:4 odjurio do velikih 12 razlike ostavivši Netse bez koša na tri minute.

Sve je završilo sa 114:107 i serija se seli u New York. U napadu sjajna momčadska igra, svi su dali poneki obol. 22 poena ubacio je Jaylen Brown, tri manje uz deset skokova Jayson Tatum, dok su enrgijom s klupe "neopjevani" junaci Payton Pritchard (10 poena, ali i pozitivna koš-razlika od +15) te Grant Williams sa 17 poena i šest skokova.

Kod Netsa je Irving ostao na deset poena uz 4/13 iz igre, Durant na 27, ali samo 4/17 iz polja i čak 18/20 bacanja. 23 je dodao Bruce Brown.

Veliki preokret mogao se vidjeti i u Torontu gdje su Raptorsi stigli kući spasiti seriju. I bili su na dobrom putu, također su imali 17 razlike u jednom trenutku, ali Sixersi su se vratili, izborili produžetak i na kraju slavili.

Bila je to prava drama koja je okončana tricom Joela Embiida za pobjedu. MVP finalist pogodio je za 104:101 0.8 sekundi do kraja nakon 53 minute teške bitke i donio svojima 3-0 u seriji. Sixersima sad treba samo pobjeda u četiri susreta za prolaz.

Embiid je sličan šut imao i na kraju regularnog dijela, ali tad nije pogodio. No, s pet minuta "odgode" stiglo je slatko slavlje, a Raptorsima ljuto razočarenje jer nakon što u prve dvije nisu bili ni blizu, sad su prosuli možda i najbolju priliku.

Embiid je dvoboj zaključio s 33 poena i 13 skokova, ovaj put izveo je "samo" devet bacanja. Po 19 su dodali James Harden (10 asistencija) i Tyrese Maxey. Kod Raptorsa su pokušali povući OG Anunoby s 26, Gary Trent Jr. s 24 i Precious Achiuwa s 20 ubačaja, ali nedovoljno.

Najvće iznenađenje dogodilo se zato u seriji Milwaukeeja i Chicaga gdje je aktualnim prvacima zadan dvostruki udarac jer osim poraza, možda su na neko vrijeme ostali bez Khrisa Middletona koji je proklizao u rolingu i prve prognoze govore o istegnuću ligamenta.

Bullsi su ovdje bili bolji kroz cijeli dvoboj, imali su i 18 razlike nakon što su odigrali fantastičnu drugu dionicu, ali malo po malo je Milwaukee počeo nagrizati vodstvo u drugom poluvremenu.

No, da do preokreta u Wisconsinu ne dođe pobrinuo se DeMar DeRozan koji je odigrao partiju koja je podsjetila na prvi dio sezone kad ga se smatralo legitimnim MVP kandidatom. On je zbio osam poena u 13-0 seriji koja je Bullse opet odvojila na 16 razlike, a bilo je dovoljno jer posljednji pokušaj Bucksa krenuo je tek sedam i pol minuta do kraja na minus 15 i nije bilo dovoljno jer na 112_109 DeRozan je opet zabio i osigurao pobjedu.

Na kraju je junak Bullsa zabio 41 poen, dok je Nikola Vučević ubacio 24 uz 13 skokova. Zach LaVine dodao je 20. Serija se sad seli u Chicago i Bucksi su ti koji "hvataju" zaostatak domaćeg terena. Kod aktualnih prvaka bolji od ostalih bio je Giannis s 33 poena, 18 skokova i devet asistencija.

FOTO: EPA/KAMIL KRZACZYNSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!