Košarka

Dallas bez Dončića okrenuo seriju, Bojan opet odličan

Matej Kačan • petak, 22.04.2022.
Dallas bez Dončića okrenuo seriju, Bojan opet odličan
Foto: Marin Sušić

Košarkaši Dallas Mavericksa i bez svog najboljeg igrača Luke Dončića preokrenuli su seriju protiv Utah Jazza te su 126:118 pobjedom u gostima došli do 2-1 i vratili prednost domaćeg terena...

Kratko je trajao medeni mjesec Utah Jazza koji se u izostanku Luke Dončića nadao lakšem rješenju serije protiv Dallas Mavericksa. Mavsi su u Salt Lake Cityju vratili prednost domaćeg terena i uzeli su 126:118 pobjedu.

To znači preokret u seriji, a sjajni Slovenac sve je bliže povratku pa je i za ovaj dvoboj bio upitan. To znači da dionice Jazza drastično padaju kako se serija bliži kraju, a vodstva više nema.

U ovom susretu nije bila potrebna utakmica karijere Jalena Brunsona, premda je ovaj opet odigrao sjajno. U prvom poluvremenu Dallas je napravio razliku, vodio sa 17 poena na velikom odmoru i u nastavku se odupro pokušajima povratka.

Najbliže čemu je Jazz došao bilo je 103:102, ali uslijedila je serija od 10:2 predvođena Brunsonom i Spencerom Dinwiddiejem koja je prelomila utakmicu i Dallas odvela na prednost s koje nije pao.

Usprkos porazu, Bojan Bogdanović ostaje jedan od najboljih i najkonstantnijih igrača serije. Hrvatski je reprezentativac ovaj put ubacio 24 poena uz jako dobrih 8/12 iz igre, a pogodio je četiri trice. Sve to za 32 minute na terenu uz šest skokova i dvije asistencije.

On je bio drugi strijelac svoje ekipe, a treći ukupno jer je kod pobjednika više od njega ubacio samo Brunson s 31 poenom, a kod Jazza Donovan Mitchell s 32, od čega 28 u drugom dijelu. Brunsonu je pomogao Dinwiddie s 20 poena, pet skokova i šest dodavanja te Maxi Kleber sa 17 ubačaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!