Košarka

Memphis suludim preokretom poveo u seriji, Warriorsi na korak do metle nad Denverom

Matej Kačan • petak, 22.04.2022.
Memphis suludim preokretom poveo u seriji, Warriorsi na korak do metle nad Denverom
Foto: EPA

Još dvije dosta uzbudljive utakmice odigrane su u novoj NBA noći doigravanja. Memphis Grizzliesi ludom su završnicom preokrenuli 25 poena minusa za 2-1 u seriji, a do 3-0 na gostujućem terenu stigli su Warriorsi...

Još jedan preokret u seriji dogodio se sinoć. Osim Dallasa, i Memphis Grizzliesi uzeli su vodstvo u seriji, a do preokreta su stigli preokretom. Opet jako loše prvo poluvrijeme Memphisa, Wolvesi su na domaćem terenu krenuli napaljeno i jako i stvorili su preko 20 poena prednosti.

Nakon tako furiozne prve dionice Memphis se do poluvremena malo pribrao, ali opet u trećoj domaćin radi seriju i ima novo vodstvo od 25 razlike na dvije i pol minute do kraja treće četvrtine. No, onda je krenula luda serija.

Desmonda Banea krenula je trica, proradio je Brandon Clarke uz Moranta i obranu pa Memphis utakmicu završava s nevjerojatnih 50:16 u 15 minuta i 25 poena minusa postalo je 104:95 na kraju.

Wolvesi su u posljednjoj dionici ostali na samo 12 poena i propustili su veliku šansu opet uzeti vodstvo u seriji. Iznimna širina vodila je Memphis. Clarke je s "dna klupe" zabio 20 uz osam skokova, Bane je stao na 26 poena, a Morant je ostvario prvi triple-double u doigravanju u povijesti Memphisa sa 16 poena i po 10 skokova i asistencija.

Kod Wolvesa D'Angelo Russell ubacio je 22 uz osam asistencija, dok je Anthony Edwards nakon sjajnog prvog poluvremena ostao na 19 poena uz sedam skokova.

I dok je jedna serija jako uzbudljiva i tek se zagrijala, u drugoj se čini da je sve gotovo. Golden State Warriorsi i u gostima su slavili kod Denvera i čini se zadali ključan udarac za 3-0 u Coloradu.

Warriorsi su također izveli preokret u posljednjoj dionici, ovaj put nešto manji, a ključan trenutak dogodio se u posljednjoj minuti. Nakon što su Nuggetsi ušli sa 111:109 vodstvom, Andrew Wiggins pogodio je tricu za vodstvo Warriorsa, a onda je Draymond Green ukrao ključnu loptu Nikoli Jokiću i zapečatio pobjedu i svoju sjajnu obrambenu partiju.

U napadu je opet Warriorse vodio sjajni trojac. Jordan Poole ne posustaje te je opet bio sjajan s 27 poena, koliko je s klupe dodao Stephen Curry. Za poen je zaostao Klay Thompson koji je ubacio šest trica.

Kod Nuggetsa je Jokić dao sve od sebe s 37 poena, 18 skokova, pet asistencija, tri ukradene, ali i pet izgubljenih lopti, od čega ona jedna možda i vrijedna poraza. Opet nije bilo prave pomoći, najviše se s 18 poena i 12 skokova iskazao Aaron Gordon.

FOTO: EPA/D. ROSS CAMERON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!