Automoto

Finac Rovanpera u Toyoti vodeći nakon prvog brzinca na Croatia Rallyju

HINA, Matej Kačan • petak, 22.04.2022.
Finac Rovanpera u Toyoti vodeći nakon prvog brzinca na Croatia Rallyju

WRC Croatia Rally započeo je u petak na dionici Mali Lipovac - Grdanjci, a nakon prvog brzinskog ispita vodeći je Finac Kalle Rovanpera...

Finski vozač Kalle Rovanpera (Toyota) vodeći je nakon prvog brzinskog ispita drugog izdanja WRC Croatia Rallyja koji se boduje za FIA Svjetsko reli prvenstvo, a u petak je započeo etapom Mali Lipovac - Grdanjci u okolici Samobora.

Vodeći u redoslijedu Svjetskog prvenstva startao je kao prvi te je dionicu od 19,2 km po mokroj, a na više mjesta i blatnjavoj podlozi, prošao za 12:44.6 minuta. Sa svakim novim prolaskom vozila na cesti je bilo sve više blata, što je mnogima otežavalo vožnju.

Belgijac Thierry Neuville (Hyundai) koji je startao kao drugi ostvario je drugo vrijeme zaostavši za Rovaneperom za 4.1 sekundi. Treće vrijeme je imao Irac Craig Breen (Ford) sa 13.0 sekundi zaostatka.

Kao što je prošle godine Rovanpera bio žrtva prve etape Croatia Rallyja, ista je sudbina ove godine zadesila njegovog sunarodnjaka i momčadskog kolegu Esapekku Lappija nakon što je prošao 10 km i zahvatio veliki kamen desnim prednjim kotačem. Zbog kvara na ovjesu Lappi je morao odustati od natjecanja.

Velikih je problema imao i Britanac Elfyn Evans (Toyota) koji je prošle godine u zadnjoj etapi propustio priliku postati prvim pobjednikom WRC Croatia Rallyja. Evans je zbog oštećenja na prednjoj lijevoj gumi za vodećim Rovanperom zaostao za 1 minutu i 20 sekundi u prvom ovogodišnjem brzincu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!