Vodeni sportovi

FINA potvrdila drastičnu suspenziju za zlatnog olimpijca koji je podržao Putina

HINA, Matej Kačan • petak, 22.04.2022.
FINA potvrdila drastičnu suspenziju za zlatnog olimpijca koji je podržao Putina
Foto: EPA

Dvostruki olimpijski pobjednik, ruski plivač Jevgenij Rilov drastično je kažnjen sa suspenzijom od devet mjeseci zbog javnog iskazivanja podrške Vladimiru Putinu i napadu na Ukrajinu...

Vodstvo Međunarodne federacije za vodene sportove (FINA) potvrdilo je odluku svog Disciplinskog vijeća o devetomjesečnoj suspenziji dvostrukog olimpijskog pobjednika, 25-godišnjeg ruskog plivača Jevgenija Rilova, zbog javnog iskazivanja podrške Vladimiru Putinu i ruskoj invaziji u Ukrajini.

Osvajač zlatnih olimpijskih odličja na 100 i 200 m leđno na prošlogodišnjim Igrama u Tokiju u ožujku sudjelovao na skupu podrške Putinu koji je održan na moskovskom stadionu Lužnjiki.

Rilov je stajao na pozornici zajedno s osvajačima medalja iz drugih sportova i nosio jaknu s istaknutim slovom Z, kojim ruska vojska obilježava svoja oklopna vozila u ratu u Ukrajini.

Izrečena suspenzija stupila je na snagu 20. travnja.

Vodstvo FINA-e potvrdilo je svoj prijašnji stav da ruski i bjeloruski sportaši te dužnosnici neće sudjelovati na događajima u organizaciji krovne organizacije do kraja 2022.

Ujedno je potvrđena i odluka o otkazivanju svih natjecanja na ruskom tlu, koja su u nadležnosti Međunarodne federacije za vodene sportove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!