Nogomet

Bjelica uoči Rijeke: 'Do pobjede onako kako inače igramo, s mnogo discipline i agresivnosti'

Matej Kačan • petak, 22.04.2022.
Bjelica uoči Rijeke: 'Do pobjede onako kako inače igramo, s mnogo discipline i agresivnosti'

Trener Osijeka Nenad Bjelica i jedan od najboljih igrača Mijo Caktaš najavili su vrlo važan dvoboj protiv Rijeke, a pozabavili su se i šansama Osijeka u utrci za naslov...

Vrlo važan susret u borbi za naslov prvaka Osijek igra protiv Rijeke u subotu. Odgođeni derbi Hajduka i Dinama učinio je utrku još neizvjesnijom i Osječani u dvoboju protiv velikog rivala imaju imperativ pobjede.

Da takva odgovornost dobro utječe na raspoloženje u momčadi smatra trener Osijeka Nenad Bjelica.

"Stanje i atmosfera u momčadi su najbolji mogući ako izuzmemo izostanke Leovca, Jugovića, Škorića i Malenice. Svi ostali su spremni, vidjeli smo i u prethodnim utakmicama, kada su nam nedostajali neki igrači, da su svi koji su dobili priliku istu iskoristili na najbolji mogući način. Zbog toga idemo s puno optimizma da na teškom terenu kakva je Rujevica možemo doći do nova tri boda", rekao je.

Bjelica na konferenciji za medije nije otkrio sastav ni posebne pripreme, ali zna se na koji će način Osijek pokušati doći do pobjede.

"Onako kako igramo cijelo vrijeme, tako ćemo igrati, s puno discipline u igri, s velikom agresivnosti, s velikom odgovornošću, s velikim momčadskim duhom, kvalitetom koju imamo u našoj momčadi… Bez obzira što Rijeka nije u najboljem trenutku znamo da igramo s opasnom momčadi koja ima veliku ofenzivnu kvalitetu, sjajnog trenera i uvijek dobru atmosferu na Rujevici. Vjerujemo u sebe, u naše igrače, u ono što radimo i da tako možemo doći do nova tri boda."

Dosadašnji rezultati na Rujevici ne idu u prilog Osijeku, ali uvijek su to bile odlične utakmice n nož. Možda se ovaj put prelomi na gostujuću stranu.

"Sve utakmice koje smo igrali na Rujevici su bile prave, mislim da smo se i u svakoj pokazali u dobrom svjetlu. I prošle sezone i ove smo bili dosta dobre, to su utakmice u kojima su detalji odlučivali, a nadam se da ćemo sada ostvariti tu pobjedu koju žarko želimo."

Mile Škorić i Marin Leovac bit će važni izostanci u posljednjoj liniji.

"Mile je pokušao, ali bol u zglobu je prevelika i ne bi imalo smisla riskirati. S druge strane imamo tri izuzetno kvalitetna stopera u Cheberku, Braliću i Lončaru koji su spremni za igru pa nema potrebe ići u bilo kakav rizik", rekao je Bjelica.

Jedna od velikih uzdanica na terenu bit će Mijo Caktaš koji dobro zna kako je zabijati Riječanima na njihovom terenu.

"Ovaj tjedan smo stvarno dobro radili i pripremali se za utakmicu s Rijekom. I zadnja utakmica je dobro izgledala, ali je Rijeka za taj gol bila bolja od nas. Očekujemo kvalitetnu utakmicu, znamo da Rijeka igra dobro na svom terenu, bez obzira na dva poraza u zadnje dvije utakmice. Znamo da ta utakmica ima veliku težinu, ali mi ćemo gledati sebe pa ćemo vidjeti do kud će nas to dovesti", iz svog kuta kaže Caktaš.

Osijek nije favorit u utrci za titulu, ali ta uloga blagog autsajdera bez pritiska može dati krila momčadi.

"Sigurno da nam to jednim dijelom odgovara, sami sebi nećemo stavljati nikakav pritisak. Fokusirani smo na sebe, u ovih pet utakmica ima još dosta bodova u igri. Prvi korak je Rijeka, dalje ćemo vidjeti što će biti", poručio je Caktaš.

FOTO: NK Osijek

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!