Ostali sportovi

U Domu odbojke započinje finale doigravanja za prvake Hrvatske u obje konkurencije

Sportnet, Branimir Korać • petak, 22.04.2022.
U Domu odbojke započinje finale doigravanja za prvake Hrvatske u obje konkurencije

Finalna serija Superlige za prvake Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji, koja se igra na dvije pobjede, kreće ovog vikenda prvim susretima u Domu odbojke.

U subotu najprije startaju odbojkaši, od 18 sati, u utakmici u kojoj se sastaju domaćin Mladost i Ribola Kaštela. Sutradan, u nedjelju, u isto vrijeme i na istom mjestu, igraju odbojkašice Mladosti i Marine Kaštela. Dakle, bit će to zagrebačko-kaštelansko finale u obje konkurencije. Druge se utakmice igraju u Kaštelima, u srijedu u 18 sati odbojkaši, a u četvrtak odbojkašice od 20:15 sati.

Za podsjetnik, u polufinalu su mladostaši pobijedili Kitro Varaždin s 2:0 u seriji, a Ribola Kaštela možda i neočekivano s 2:1 favoriziranu Mursu Osijek. Kod odbojkašica sve je bilo gotovo u dvije utakmice, mladostašice su nadigrale Vukovarke, a Kaštelanke zagrebački Dinamo.

Iskusni trener Mladosti Radovan Gačič pred prvu utakmicu protiv Kaštelana mirno zbori:

"Za neke je ulazak u finale Kaštelana iznenađenje, no za mene, kako je serija išla, i nije. Pokazali su se Kaštelani kvalitetnijima, pa i prvi susret koji su Osječani dobili doma s 3:0 završili su svi na 22 poena, a i kada pogledamo kako su išli poeni, i koliko su Kaštelani napravili nepotrebnih pogrešaka, vidimo da to nije slučajno. Već u drugoj utakmici u Kaštelima su Osječani odigrali slabije, pogotovo oba primača-pucača, no također stoji da su imali i dvije meč lopte koje nisu iskoristili. U trećoj pak u Osijeku domaći su još malo pali, a gosti ostali na visokom nivou, ili se čak još malo i digli, i pobjeda je na kraju zaslužena."

U finalu ne bi trebalo biti iznenađenja, pa tako niti Gačiča nije poremetio možda i neplanirani suparnik, o kojem ionako sve zna:

"Mi smo se do do te treće utakmice Osječana i Kaštelana ionako bavili sami sobom. Znamo suparnika dobro, igrali smo već s njima, i tu nema iznenađenja. Kažem, mi se više bavimo sobom, da pojačamo agresivnost, preciznost, da manje griješimo... Siguran sam da sve ovisi o nama, da ukoliko mi pokažemo naše normalne partije pobjeđujemo u finalu, bez obzira tko stajao s druge strane, Osječani ili Kaštelani. Ok, možda je nešto teže igrati u Kaštelima zbog atmosfere tamo, iako niti to više nije toliko izraženo jer i u Osijeku je odlična bila atmosfera u našim međusobnom ogledima. Radujemo se toj finalnoj seriji i pojačanoj tenziji pred utakmice, a naša je želja sve riješiti u dva susreta, jer svako odigovlačenje serije sa sobom nosi i rizik možebitnih ozljeda koje onda mogu i te kako poremetiti odnos snaga."

U finalu odbojkašica, u prvom susretu u nedjelju, mladostašice s oprezom dočekuju Marinu Kaštela, ekipu koja ih je ove sezone dobila u polufinalu Kupa Hrvatske Snježane Ušić i preotela trofej koji su željele obraniti i nadalje zadržati u svojim vitrinama. Zato je novi trener Zagrepčanki Branislav Franić vrlo oprezan pred prvu finalnu utakmicu, pa kaže:

"Susret protiv Kaštelanki bio je moj prvi na klupi Mladosti ove sezone, no odradili smo to glatko s 3:0. Poznajem dobro suparnice, znamo da se radi o vrlo neugodnoj ekipi koja ima izrazito borbeni stav, i koje su već osvojile jedan trofej u ovoj sezoni te imaju samopouzdanje. Mislim da će one baš zbog tog poraza biti još motiviranije. Zato ću tražiti maksimalnu ozbiljnost u finalnoj seriji od mojih igračica, bez opuštanja, jer mislim da u finalu i nema izrazitog favorita. Imamo nekih problema s ozljedama u sastavu, ali vjerujem da će se to uspjeti sanirati do nedjelje."

Susreti finalne serije biti će prenošeni i na SPTV, što, kaže Franić, ne bi trebalo imati utjecaja na njegove igračice, jer nisu neiskusne po tom pitanju, a za kraj spomenimo i jednu vrlo zanimljivu statistiku koju je ponudio pedantni trener Marine Kaštela Milorad Krunić. Naime, on kaže da otkako je trener Marini Kaštela, od 2013. godine, u tih devet godina Mladost je izgubila u domaćem prvenstvu 23 susreta, od kojih 17 baš od Marine Kaštela, a tek šest od ostalih ekipa!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!