Ostali sportovi

Muška i ženska kadetska odbojkaška reprezentacija kreću s kvalifikacijama za EP

Sportnet, Branimir Korać • petak, 22.04.2022.
Muška i ženska kadetska odbojkaška reprezentacija kreću s kvalifikacijama za EP

Nakon tjednih priprema u Varaždinu i Nedelišću, hrvatska ženska i muška kadetska reprezentacija ovog vikenda igraju kvalifikacijske turnire za odlazak na Europsko prvenstvo.

U Varaždinu se za ove kvalifikacije od prošlog tjedna pripremala kadetska U-17 ženska reprezentacija pod vodstvom izbornika Miodraga Stojakovića, a u Nedelišću U-18 muška kadetska reprezentacija s izbornikom Antoniom Suraćem.

Turnir ženske U-17 reprezentacije igra se u Varaždinu od 22. do 24. travnja. Danas Hrvatska u 18:30 sati igra protiv Latvije, u subotu u istom terminu protiv Estonije, te u nedjelju također u 18.30 protiv Rumunjske.

Izbornik Miodrag Stojaković uoči početka kvalifikacijskog turnira kaže: "Želja nam je kvalificirati se na Europsko prvenstvo za što ćemo morati osvojiti prvo mjesto u skupini. Mislim da to možemo, imamo dobru generaciju koja to zaslužuje. U sklopu priprema odradili smo i dvije pripremne prijateljske trening-utakmice protiv Kitro Varaždina kojeg smo dobili 3:2, te Don Bosca iz Zagreba od kojeg smo izgubili 1:2. Rezultati nisu bili primarni, a i puno smo kombinirali sa sastavom. U našoj skupini prema onome što znamo najveće su nam konkurentice za prvo mjesto Rumunjke s kojima se sastajemo posljednjeg dana turnira. Na kraju su nam otpale dvije igračice, Perić i Zubanović."

Kadeti svoj kvalifikacijski turnir imaju u Napulju kamo su iz Nedelišća otputovali autobusom još u utorak, vozeći se do tamo 14 sati. Oni uz domaćine Talijane s kojima igraju u petak, imaju za protivnike i Francuze s kojima se sastaju u nedjelju. I oni kao i kadetkinje za odlazak na EP moraju biti prvi u svojoj skupini.

Izbornik Surać nakon dolaska u Italiju je kazao: "Otpali su još prije puta zbog ozljede Mičetić i Šunjo, a ovdje nam se na treningu ozlijedio i jedan od tri srednja blokera Jakopec. Iskrenuo je skočni zglob, no vidjet ćemo hoće li ga fizioterapeut moći osposobiti za igru. U sklopu priprema odigrali smo u Mariboru prijateljski trening susret s kadetskom reprezentacijom Turske koja se pripremala tamo za turnir u Srbiji i izgubili 1:3. Taj nam je susret dobro poslužio kao priprema za ono što nas čeka u Napulju. Skupina je iznimno teška, no mi smo se tu došli nadigravati jer ne mislimo da smo bez svojih šansi. Ova generacija ima potencijala a obzirom da se tu radi o kadetima. Svašta je moguće na ovom turniru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!