Rukomet

Krsnik: 'Opet ćemo probati primiti što manje golova, a u napadu ćemo valjda zabiti nešto'

Branimir Korać, HINA • petak, 22.04.2022.
Krsnik: 'Opet ćemo probati primiti što manje golova, a u napadu ćemo valjda zabiti nešto'

Nakon što su u srijedu u Grazu svladale reprezentaciju Ukrajine sa 26-19, pred hrvatskim je rukometašicama posljednja i odlučujuća utakmica u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022., u kojoj će u nedjelju (18 sati) u porečkoj dvorani Žatika ugostiti izabranu vrstu Češke.

Čehinje su zahvaljujući iznenađujućoj pobjedi protiv Francuske (31-30) u Plzenu, došle do prvih bodova u skupini 4 i zadržale mogućnost osvajanja drugog mjesta koje donosi plasman na završni turnir Eura kojem će od 4. do 20. studenoga ove godine domaćini biti Slovenija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora.

"Nitko nije očekivao poraz Francuske u Češkoj, ali kad smo pogledale utakmicu vidjele smo da su Francuskinje bile te koje nisu igrale dobro. Češka je igrala bolje nego protiv nas, ali Francuskinje su tu utakmicu 'zeznule'", izjavila je hrvatska reprezentativka Dora Krsnik u Poreču, gdje se izabranice Nenada Šoštarića pripremaju za odlučujuću bitku.

"Umor je još prisutan, ali imale smo dan odmora. Naravno da ćemo u nedjelju biti spremne i dati svoj maksimum", uvjerena je Krsnik.

Hrvatska je u dosadašnjih pet nastupa ostvarila dvije pobjede, obje u gostima - protiv Češke (26-24) u Zlinu te protiv Ukrajine (26-19) na neutralnom terenu u Grazu. S druge strane, Čehinje nakon dvoboja s Hrvatskom imaju još dvije utakmice protiv Ukrajinki koje su trebale biti odigrane u ožujku, ali su odgođene za lipanj zbog ruske invazije u Ukrajini. Prema sadašnjem prijedlogu, obje će te utakmice biti odigrane u Češkoj, što dodatno povećava izglede češkim rukometašicama za osvajanje maksimalnog broja bodova.

No, uspiju li Šoštarićeve izabranice u nedjelju u Poreču ostvariti prvu domaću pobjedu u ovim kvalifikacijama, Čehinjama ni dvije pobjede protiv Ukrajinki neće biti dovoljne za osvajanje drugog mjesta, zbog dva poraza u susretima s Hrvaticama.

Dora Krsnik upozorava da su Čehinje vrlo dobra reprezentacija.

"Vratila im se Luzumova koja je stvarno motor te ekipe. Možda ne zabija toliko puno golova, ali radi za cijelu ekipu. Odlična im je golmanica, brza su im krila, imaju dobre pivote - stvarno su pokrivene na svim pozicijama."

"Svakako moramo odigrati jako čvrstu obranu. One jesu brze i vole trčati, ali mislim da i mi u polukontri i kontri imamo svoju šansu", rekla je Ana Turk koja je sa sedam pogodaka bila najefikasnija hrvatska igračica u srazu s Ukrajinkama.

Napadačka efikasnost će svakako biti potrebna i protiv Češke, a našim rukometašicama će biti lakše igrati budu li imale podršku s tribina.

"Naš forte je, kao i uvijek, naša obrana. Opet ćemo probati primiti što manje golova, a u napadu ćemo valjda zabiti nešto. Bilo bi lijepo igrati pred punim tribinama, tako da se nadam da će publika doći na utakmicu", poručila je Dora Krsnik.

FOTO: Jozo Čabraja / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!