Tenis

Zverev: 'Podržavam izbacivanje reprezentacija Rusije i Bjelorusije, ali ne i tenisača s Wimbledona'

Branimir Korać, HINA • petak, 22.04.2022.
Zverev: 'Podržavam izbacivanje reprezentacija Rusije i Bjelorusije, ali ne i tenisača s Wimbledona'
Foto: EPA

Njemački tenisač Alexander Zverev izjasnio se kako ne podržava odluku organizatora Wimbledona da se na tom Grand Slam turniru zabrani nastup ruskim i bjeloruskim tenisačicama i tenisačima.

Nakon što su iz Wimbledona službeno obznanili svoju odluku javlja se sve veći broj protivnika, a među njima je i aktualni olimpijski pobjednik.

"Mislim da za to nema razloga u ovom konkretnom slučaju. Jasno mi je da se reprezentacije Rusije i Bjelorusije isključe s teniskih natjecanja, ali ovo ne mogu podržati. Isto tako, naravno da smo svi mi protiv rata i da je sve ovo što se događa u Ukrajini nehumano", rekao je po ovom pitanju Zverev.

"Shvaćamo kako je ovo teško za prihvatiti osobama kojih se to tiče jer, nažalost, moraju snositi posljedice postupaka ruskog režima. No, s obzirom na važnost činjenice kako sport ne smije biti upotrijebljen za promociju ruskog režima te zbog zabrinutosti za sigurnost igračica i igrača ne vidimo drugu mogućnost", rekao je predsjednik All England Lawn Tennis Cluba Ian Hewitt prilikom donošenja takve odluke.

Podsjetimo i kako se vrlo brzo nakon takvog stajališta čelnih ljudi Wimbledona na suprotnoj strani svojim izjavama smjestio najbolji svjetski tenisač Novak Đoković.

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!