Nogomet

Hrvatskoj pobjeda i poraz, Njemačka s dvije pobjede otvorila Adria Cup

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 23.04.2022.
Hrvatskoj pobjeda i poraz, Njemačka s dvije pobjede otvorila Adria Cup
Foto: Marin Sušić

Prvog dana trećeg izdanja Adria Cupa, međunarodnog malonogometnog turnira koji se ovog vikenda održava u Zagrebu, odigrala su se tri susreta između reprezentacija Hrvatske, Njemačke i Engleske.

U prvoj utakmici Njemačka je slavila protiv Engleske 5:3. Drugi susret između Hrvatske i Engleske završio je 4:1 u korist naše reprezentacije, a posljednju utakmicu u danu odigrale su Hrvatska i Njemačka. Iako je Hrvatska u prvom poluvremenu imala dva gola prednosti, u nastavku dvoboja vrlo jaka Njemačka uspjela je preokrenuti rezultat te slaviti s tijesnih 3:2.

Dvije utakmice Hrvatske protiv vrlo jakih malonogometnih reprezentacija bile su dobra provjera za izbornika Željko Ostrmana, koji testira svoje igrače za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

"Prvu utakmicu odlično smo odigrali protiv solidne engleske reprezentacije. Iskoristili smo svoje šanse i to nam je donijelo pobjedu. Druga utakmica protiv odlične Njemačke bila je puno teža. Mislim da je na kraju njihova spremnost došla do izražaja. Zadnjih deset minuta su nas nadigrali i okrenuli rezultat u svoju korist. Tri kontre, tri gola i to je tako u nogometu. Sigurno da nam je ovo dobra provjera reprezentacije i dokaz da se na neke od igrača može ozbiljno računati za nadolazeće Socca svjetsko prvenstvo u malom nogometu", rekao je Ostrman.

Među mnogim reprezentativcima Hrvatske, u prve dvije utakmice svakako se istakao Mario Crnčević koji je u oba susreta tresao mrežu protivnika.

"Šteta za utakmicu s Njemačkom. Pali smo u kondiciji drugo poluvrijeme i to nas je koštalo. Nijemci su pokazali više volje što nam se kao domaćinima ne bi smjelo dogoditi. Zabio sam po jedan gol u svakoj utakmici, ali nažalost je protiv Nijemaca to bilo nedovoljno. Nadam se da ćemo im se u sljedećem susretu osvetiti i da će to izgledati puno bolje", objasnio je Crnčević.

Drugoga dana Adria Cupa, sve tri reprezentacije ponovno će odigrati po dvije utakmice. Tko će biti novi pobjednik Adria Cupa, pripremnog turnira za nadolazeće Svjetsko prvenstvo, saznat ćemo uskoro, a sve utakmice, bit će uživo emitirane putem Sportske televizije (SPTV-a).

REZULTATI, 22. travnja:
Engleska – Njemačka 3:5
Hrvatska – Engleska 4:1 (Crnčević, Kurolt, Pavličević, autogol)
Hrvatska – Njemačka 2:3 (Haramustek, Crnčević)

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!