Ostali sportovi

Mlade hrvatske odbojkašice svladale Latviju, odbojkaši poraženi od Italije

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 23.04.2022.
Mlade hrvatske odbojkašice svladale Latviju, odbojkaši poraženi od Italije

Mlade hrvatske odbojkašice na startu kvalifikacija upisale su očekivanu pobjedu protiv Latvije dok su mladi odbojkaši na žalost očekivano poraženi od Italije...

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Latvije rezultatom 3:1 (25:17, 22:25, 25:11, 29:27) te je tako odlično započela kvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo. Naše reprezentativke bile su bolje od Latvije u tri od četiri seta pokazavši da su bez sumnje jedan od favorita na ovom kvalifikacijskom turniru.

"Prva utakmica je bila vrlo teška. Latvija je odigrala odličnu utakmicu, puno bolje nego što smo očekivali. No prvoj pobjedi se ne gleda u zube, odradili smo utakmicu smireno i uspjeli pobijediti. Nadam se da će sljedeća utakmica biti u boljem izdanju i malo opuštenija za sve nas", istaknuo je izbornik ženske kadetske reprezentacije Hrvatske Miodrag Stojaković.

Na ovom kvalifikacijskom turniru u Varaždinu zajedno s Hrvatskom i Latvijom igraju reprezentacije Rumunjske i Estonije. Upravo s Estonijom hrvatske reprezentativke odmjerit će snage u 18.30 sati dok će s Rumunjskom igrati u nedjelju, 24. travnja u isto vrijeme.

Hrvatsku U17 reprezentaciju čine: Ana Prkačin, Nika Marušić, Tonka Bošnjak, Maša Mlinar, Lana Sesar, Tina Buršić, Laura Kesar, Klara Kruhonja, Nikolina Dragičević, Marija Dugi, Klara Vasilj i Carla Stošić. Stručni stožer čine izbornik Miodrag Stojaković, pomoćni treneri Ivica Radočaj i Darko Nojić, statističar Vladimir Jolić, fizioterapeut Rene Mezak i menadžer tima Iva Bule.

Muška kadetska reprezentacija u svojoj drugoj utakmici na kvalifikacijskom turniru nije uspjela nadjačati Italiju pa je tako susret završio rezultatom 3:0 (25:9, 25:14, 25:13) za Talijane.

"Prvi set bez ispaljenog metka, druga dva se nešto dešavalo, ali na kraju krajeva moram reći da su bolji od nas. Mislim da smo mogli dati još malo više. Italija je ipak kompletnija, ima veću širinu. Što je tu je, probat ćemo protiv Francuske malo podići svoju razinu igre i ostvariti bolji rezultat", rekao je izbornik muške kadetske reprezentacije Antonio Surać.

U skupini odbojkaša zajedno s Hrvatskom i Italijom je kadetska reprezentacija Francuske s kojom će naši odbojkaši snage odmjeriti u nedjelju u talijanskom Napulju.

Hrvatsku U18 reprezentaciju čine: Tin Devald, Ivo Mustapić, Maro Busak Vidaković, Dino Šoš, Ivan Pejanović, Ivan Dugandžić, Ivan Vuk, Luka Buljat, Luka Nekić, Valentino Miklaušić, Sven Jakopec i Jan Zdelar. Stručni stožer čine izbornik Antonio Surać, pomoćni trener Tomislav Ćošković, fizioterapeut Luka Penga, statističar Zvonimir Božić i menadžer tima Vesna Jelić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!