Košarka

Helbich: 'S jedne strane sam sretan što je u ovom gustom rasporedu jedno natjecanje završeno'

Branimir Korać • subota, 23.04.2022.
Helbich: 'S jedne strane sam sretan što je u ovom gustom rasporedu jedno natjecanje završeno'

Cibona je natjecanje u ABA ligi zaključila pobjedom protiv Zadra 80:73 u susretu koji nije imao značaja za plasman niti za jedne, a niti za druge...

Trener Cibone Gašper Okorn već je naviknuo na različita poluvremena svoje momčadi. Već puno puta ove sezone Cibona je loše krenula, a dobro završila.

"Dva različita poluvremena, mi na prvo uopće nismo niti došli. U drugom smo podigli agresivnost i to Zadar bez Cartera i Junakovića nije izdržao. Pobjeda je jedina svjetla točka ove utakmice. Gotova je sezona u ABA ligi i sada trebamo podvući crtu i vidjeti kako to izgleda. Ovako na prvu to nije loše, ali moglo je bolje, tu nedostaju domaće pobjede protiv Mornara, FMP-a i Igokee i to je ta razlika koja je mogla nama donijeti playoff", smatra Okorn.

S druge strane Srđan Helbich je svjestan kako je smanjena rotacija bila velik problem i da Zadar nije mogao pratiti visok ritam bez nekih bitnih igrača.

"Čestitam ekipi Cibone na zasluženoj pobjedi. U drugom poluvremenu su zaigrali puno bolje i mi u skraćenoj rotaciji nismo to mogli više pratiti. Previše je utakmica u malo vremena, razlog je i korona koja je odgodila neke utakmice i zgusnula raspored te sam s jedne strane sretan što je završilo jedno natjecanje i što je utakmica prošla bez ozljeda."

FOTO: Cibona/Mihal Jacić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!