Automoto

Verstappen vratio pole position na uzbudljivom kraju sprinta, veliki skokovi Pereza i Sainza

Matej Kačan • subota, 23.04.2022.
Verstappen vratio pole position na uzbudljivom kraju sprinta, veliki skokovi Pereza i Sainza
Foto: EPA

NizozemacMax Verstappen startat će prvi u nedjelju u Imoli, a ujedno je i bogatiji za osam bodova nakon slavlja u subotnjim sprint kvalifikacijama na legendarnoj stazi...

Legendarna staza u Imoli u subotu je bila poprište sprint kvalifikacija F1 za nedjeljnu utrku, a s prvog mjesta u utrci u nedjelju uz osam dodatnih bodova krenut će Nizozemac Max Verstappen.

On je nakon kišnih i kaotičnih kvalifikacija u subotu imao prvo mjesto, ali ga je izgubio na startu u prvom od 21 kruga koliko je trajao sprint. Prešao ga je vodeći u prvenstvu Charles Leclerc koji je prvo mjesto držao do predzadnjeg kruga.

Ipak, u uzbudljivoj potjeri u zadnjim krugovima Verstappen je vratio pole position, Leclerc je drugi, a treći je Sergio Perez koji je obavio odličan posao i skočio je za četiri mjesta u subotu.

Sjajan napredak je i onaj Carlosa Sainza koji je zbog nesreće na kraju drugog kruga u petak startao deseti, a dovezao se do četvrtog mjesta pa će prva dva startna reda popuniti Red Bull i Ferrari.

Peti je McLarenov Lando Norris koji ipak nije obranio sjajno treće mjesto od petka, a u bodovima tj. u prvih osam u subotu su i Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas i Kevin Magnussen.

Posebno razočaranje opet su Mercedesi koji su ostali van Top 10. George Russell je na 12. mjestu, dok je Lewis Hamilton tek 14. uoči nedjeljne utrke koja se vozi s početkom u 15 sati.

FOTO: EPA/SANNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!