Košarka

Celticsi poslali Netse na rub ponora, Wolvesi izjednačili u još jednom trileru

Matej Kačan • nedjelja, 24.04.2022.
Celticsi poslali Netse na rub ponora, Wolvesi izjednačili u još jednom trileru
Foto: EPA

Osim dva susreta NBA doigravanja koji su u nedjelju igrani u popularnijem terminu za Europu, noć je donijela još dvije utakmice u kojima se jedna serija zakomplicirala, a druga skoro pa potpuno riješila...

Čak i preseljenjem serije Netsa i Celticsa u Brooklyn, pravih razlika na terenu nije bilo. Opet je momčad Celticsa obranom ugušila napad Netsa, a posebno Kevina Duranta, dok je s druge strane na pogon Jaysona Tatuma zabila dovoljno za pobjedu.

Boston je vodio kroz veći dio susreta, a jedina prava prijetnja Netsa zbila se krajem treće kad je domaćin prišao na tri razlike. No, do kraja četvrtine Marcus Smart i Jaylen Brown vratili su razliku na devet poena, a Brown je u četvrtoj držao distancu sve do prelamanja susreta.

Na kraju na semaforu stoji 109:103, ali Celticsi su bili dosta sigurniji od toga. Tatum je bio prvo ime susreta s 39 poena, pet skokova, šest asistencija i šest ukradenih. Brown je dodao 23, a Smart 14.

Na drugoj strani Durant je ostao na samo 11 ispucanih lopti i 16 poena uz osam skokova i dodavanja, a Kyrie Irving također na 16 poena, ali uz šut 6/17. Prvo ime zato je bio Bruce Brown s 26 poena.

Na drugom susretu završnica je bila dosta uzbudljivija, premda su Minnesota Timberwolvesi bolje igrali kroz većinu susreta i zasluženo slave 2-2 i izjednačenje. Uglavnom su Wolvesi vodili, a u završnicu su ušli sa 115:110.

No, onda je Ja Morant polaganjem smanjio, a promašajem Edwardsa Grizzliesi su dobili šansu za izjednačenje u zadnjoj minuti. Tricu je ipak promašio Tyus Jones, a Edwards je uhvatio skok i stavio oba bacanja za konačni slom.

Dodatna lutrija bacanja u završnici samo je kozmetički korigirala rezultat na 119:118 za Wolvese koji s izjednačenim rezultatom tako idu po novo iznenađenje u Memphis. Karl-Anthony Towns imao je par slabijih partija iza sebe, ali odgovorio je s 33 poena i 14 skokova.

Edwards je dodao 24 ubačaja, a 17 je ubacio Pat Beverley. Kod Grizzliesa je Morant bio dobro čuvan pa je zabio samo 11 poena uz šut 4/13, ali je imao 15 dodavanja. 34 je kod poraženih zabio Desmond Bane.

FOTO: EPA/CJ Gunther

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!