Ostali sportovi

Dorian Miškulin i Bojana Bjeljac slavili na polumaratonu u Čakovcu i postali hrvatski prvaci

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 24.04.2022.
Dorian Miškulin i Bojana Bjeljac slavili na polumaratonu u Čakovcu i postali hrvatski prvaci
Foto: FaH

Dorian Miškulin iz AK Svetice Zagreb i Bojana Bjeljac, članica AK Dinamo Zrinjevac Zagreb, pobjednici su 5. Polumaratona Zrinskih održanog u nedjelju u Čakovcu, a pobjedom u ovoj utrci postali su i prvaci Hrvatske u polumaratonu...

Na 5. Polumaratonu Zrinskih, održanom u organizaciji Atletskog kluba Međimurje, sudjelovalo je 499 natjecatelja, među njima i ponajbolji trkači iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz Slovenije i Mađarske, a trčana je i dionica od 5 km na kojoj je nastupilo 246 trkača.

Dorian Miškulin pobijedio je s vremenom 1:08:34 istaknuvši da je konkurencija bila dobra.

"Iskreno, htio sam brže trčati, krenuo sam na jači rezultat, ali vjetar je bio jak, no na kraju sam pobijedio i zadovoljan sam. Ovo mi je jedno od najvažnijih natjecanja", rekao je Miškulin dodavši da će se nakon utrke na 10 km koju će trčati idućeg tjedna više fokusirati na utrke tri i pet kilometara na stazi.

Nova državna prvakinja, hrvatska olimpijka Bojana Bjeljac istrčala je 21,1 km u vremenu 1:14:14, a nakon utrke je za Hinu izjavila da joj je bilo vrlo bitno pobijediti, unatoč vrlo vjetrovitom vremenu.

"Možda bi bilo bolje da je bilo 10.000 metara, pa onda polumaraton, ali što je tu je. Sljedeći vikend imamo prvenstvo Hrvatske na 10.000 metara. A onda pripreme za Minhenski maraton, Europsko prvenstvo", rekla je Bjeljac.

Druga i treća mjesta u polumaratonskoj utrci uzeli su Ivan Dračar (HAAK Mladost Zagreb - 1:09:07) i Petar Bratulić (AK Agram Zagreb - 1:10:26), odnosno Matea Parlov Koštro (AK Svetice - 1:14:18) i Tea Faber (AK Dubrovnik - 1:20:42).

U utrci na 5 km najbrži su bili Ante Živković (AK Dubrovnik) s rezultatom 16:28 i Simona Jambrošić (AK Varaždin) koja je istrčala dionicu za 18:02, dok su u konkurenciji vatrogasaca pobijedili Dinko Solić iz Varaždina s 18:00 i Kaja Dupor (Prečko) s 20:32.

Ovogodišnji čakovečki 5. Polumaraton Zrinskih okupio je rekordnih 745 natjecatelja, a predsjednik Atletskog kluba Međimurje Mario Dobša, istaknuo je da je najbolji odaziv dosad bio 2019. godine kad je na Polumaratonu sudjelovalo 711 natjecatelja.

"Državno prvenstvo uvijek okupi najbolje trkače i danas smo ovdje imali i dvije olimpijke, Mateju Parlov i Bojanu Bjeljac", rekao je Dobša.

FOTO: HINA/ Siniša KALAJDŽIJA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!