Košarka

Mulaomerović: 'Odlučivala je jedna lopta, a presudila je naša individualna pogreška'

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 25.04.2022.
Mulaomerović: 'Odlučivala je jedna lopta, a presudila je naša individualna pogreška'

U osmom kolu HT Premijer Lige za prvaka Gorica je u sjajnoj atmosferi ugostila Cedevitu Junior. Ekipe su poravnate ušle u zadnju četvrtinu, a Gorica je postigla 11 zadnjih poena za konačnih 81:74...

Cedevita Junior je imala samo dvojicu dvoznamenkastih strijelaca, Sandro Rašić je postigao 14 poena uz šest skokova, a Josip Batinić je imao svestranu utakmicu s 12 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Kod Gorice su prednjačili Mate Kalajžić s 19 poena i šest asistencija, Dino Cinac sa 16 koševa i devet skokova i Karlo Uljarević s 15 poena i sedam asistencija. Marko Baković zaustavio se na 12 poena, a Ante Mašić na 11 čemu je pridodao i osam skokova.

Mate Kalajžić, igrač Gorice: "Čestitam ekipi Cedevite na dobroj utakmici. Zahvalio bih se i svim ljudima koji su nas došli podržati s tribina. Mislim da smo dobro kontrolirali utakmicu i ponosan sam na svoju ekipu što nismo izgubili kao zadnje dvije-tri utakmice koje su bile u egalu. Pokazali smo da znamo i pobijediti u takvim situacijama."

Mladen Starčević, trener Gorice: "I da je ekipa Cedevite Junior dobila, ne bi bilo nezasluženo. Utakmica je bila odlična, izjednačena, a ponudila je i kvalitetu. Ponudila je i sve ono što košarka pruža, neizvjesnost, preokrete, trice, zakucavanja... Jednostavno dobra predstava i tko god da je dobio bilo bi zasluženo. Čestitam mojoj ekipi, a također i ekipi Cedevite Junior i njihovom treneru Damiru Mulaomeroviću na vrhunskoj utakmici. Kako sada stvari stoje za dva tjedno smo ponovno u playoffu i bit će to ponovno zanimljive, neizvjesne i dinamične utakmice s puno dobrih poteza i dobre košarke."

Josip Batinić, igrač Cedevite Junior: "Utakmica je bila kakvu smo i očekivali. Oni nama nikako ne odgovaraju i svaka naša utakmica ove sezone je bila u egalu. Na kraju smo imali vodstvo od četiri poena razlike, ali nismo odigrali pametno, zaslužena pobjeda Gorice."

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Mislim da je utakmica bila zanimljiva prije svega rezultatski. Gledatelji koji su došli na utakmicu vidjeli su dobru borbu i bilo je neizvjesno do kraja. Mislim da su individualna kvaliteta te veća smirenost i racionalnost presudili su u korist Gorice. Mi smo imali svoje šanse da prelomimo utakmicu, međutim nismo ih iskoristili. Na kraju je odlučivala jedna lopta, a presudile je naša individualna pogreška."

FOTO: Nenad Mudrinić/KK Gorica

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!