Tenis

Marčinko preokretom svladala iskusniju Talijanku za drugo kolo u Zagrebu

Matej Kačan • ponedjeljak, 25.04.2022.
Marčinko preokretom svladala iskusniju Talijanku za drugo kolo u Zagrebu

Gorak okus ispadanja Donne Vekić sa Zagreb Ladies Opena isprala je Petra Marčinko koja se plasirala u drugo kolo preokretom i pobjedom nad Cristianom Ferrando...

Hrvatska juniorska teniska senzacija Petra Marčinko dobila je pozivnicu za ITF Zagreb Ladies Open i uspješno je odradila prvo kolo. Marčinko je za prvu suparnicu imala dosta iskusniju igračicu, 26- godišnju Cristianu Ferrando.

Talijanka je i 110 mjesta bolje plasirana na WTA ljestvici, ali Marčinko je uspjela u dva sata i 45 minuta izvesti preokret i plasirati se u drugo kolo. Posebno je težak bio treći set u kojem je Petra skoro prosula vodstvo, ali je ipak slavila.

Prvi set pripao je Ferrando sa 6:4, i to nakon što je Petra otvorila s 4:0. Bio je to očito meč preokreta jer u drugom setu Marčinko se našla na tubu poraza, Talijanka je imala 4:2 i break viška.

No, Marčinko uzvraća breakom za 4:4 pa još jednom oduzima servis za slavlje u drugom setu. U trećem je Petra ta koja je povela, također s 4:2 i 5:3, ali ide novi povratak.

Ferrando odgovara oduzimanjem servisa za 5:5 i činilo se da idemo u tie-break, no Marčinko ima još jedno oduzimanje servisa u svojoj igri, ono za 7:5 i konačnu pobjedu.

U drugom kolu tako bi mogli imati hrvatski dvoboj jer Marčinko čeka bolju iz dvoboja Jane Fett i Despine Papamichail.

ITF Zagreb Ladies Open, prvo kolo:
Petra Marčinko - Cristiana Ferrando 4:6, 6:4, 7:5

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!