Zimski sportovi

Hrvatski hokejaši pobjedom nad Izraelom otvorili SP

Matej Kačan • ponedjeljak, 25.04.2022.
Hrvatski hokejaši pobjedom nad Izraelom otvorili SP
Foto: FaH

SP Divizije II u hokeju na ledu održava se u Zagrebu u skupini A. Hrvatska reprezentacija otvorila je svoj nastup uvjerljivom pobjedom nad Izraelom...

Na Svjetskom prvenstvu Divizije II u hokeju na ledu, koje se u skupini A održava na zagrebačkom Velesajmu, domaćin Hrvatska upisala je prvu pobjedu. Prvi suparnik bili su Izraelci koji su lakoćom apsolvirani.

Hrvatska je pokazala iznimnu snagu u napadu i u 5:1 pobjedi četiri gola je dala bez situacije s igračem viška, osim posljednjeg gola kad su Izraelci već napadali s praznim golom.

Prvim pogotkom nakon pet i pol minuta igre otvorio je Ante Bebek, a u drugom periodu Patrik Dobrić i Ivan Puzić povećavaju na 3:0. Puzić je na otvaranju trećeg perioda dodao još jedan gol za 4:0.

Deset minuta prije kraja otvara se mini šansa za Izrael pogotkom Eliezera Sherbatova, ali sve je ugasio Marko Šakić golom za konačnih 5:1 na prazan gol.

Hrvatska je na kraju potpuno dominirala, imala je čak 84 šuta na gol naspram 22 izraelska i potpuno je zaslužila pobjedu. Izraelski vratar Nir Tichion imao je pune ruke posla sa 79 obrana.

Hrvatska će svoj sljedeći susret igrati za dva dana protiv Španjolske koja je u prvoj utakmici dana poražena od Nizozemske.

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!