Košarka

Bojan loš u očajnoj partiji Jazza, Celticsi pomeli Netse

Matej Kačan • utorak, 26.04.2022.
Bojan loš u očajnoj partiji Jazza, Celticsi pomeli Netse
Foto: EPA

Odigrana su još tri susreta NBA doigravanja, a dobili smo i prvog sudionika drugog kruga. To su Boston Celticsi koji su u četvrtoj utakmici dovršili posao i pomeli su Brooklyn Netse...

Serija koja je u početku obećavala veliki spektakl, na kraju je potpuno razočarala. Brooklyn Netsi nisu pružili otpor Boston Celticsima i žrtve su jedine metle u prvom krugu doigravanja.

Boston je u četvrtoj u New Yorku dovršio posao i 116:112 pobjedom prošao je u drugi krug, jedini bez poraza. Nijednom u ovom susretu Netsi nisu vodili, imao je Boston i 15 razlike u trećoj dionici, a tek je manji povratak u četvrtoj uljepšao rezultat.

Velike zvijezde Brooklyna tako su potpuno razočarale, Kevin Durant ubacio je 39 pona, ali uz šut 13/31 na kraju za sebe mučne serije, dok je Kyrie Irving zabio tek 20 na šut 6/13. 23 je dodao Seth Curry.

Boston je opet suparnika slomio obranom i momčadskom igrm pa je najviše ubacio Jayson Tatum s 29, dok je 22 dodao Jaylen Brown, a 20 Marcus Smart.

Očajnu partiju odigrali su Utah Jazzeri u petoj utakmici u Dallasu. Bilo je to pravo razbijanje, Mavsi su vodili čitav susret i odjurili su do 102:77 pobjede u utakmici u kojoj su imali i 33 poena razlike, a sad imaju 3-2 u seriji.

Bojan Bogdanović potpuno se uklopio u sivilo ekipe, za skoro 28 minuta imao je 0/9 iz igre i 2/3 bacanja za dva poena i po skok te asistenciju. Prvo ime susreta očekivano je Luka Dončić koji je na povratku pred svoju publiku zabio 33 poena uz 13 skokova, a pomogao je Jalen Brunson s 24 ubačaja.

Serija koja je bila na rubu gotove sad izgleda zanimljivo. Toronto Raptorsi uzeli su i drugu pobjedu u nizu, ovaj put u gostima kod Sixersa i s 3-2 vraćaju se u Kanadu gdje će na domaćem terenu tražiti povratak na 3-3 nakon što su bili na rubu ponora s 3-0.

Ozljeda prsta Joela Embiida očito previše utječe na Sixerse koji s načetom glavnom zvijezdom i Jamesom Hardenom koji nije na razini očito nemaju odgovor na obranu Toronta pa su ovaj put ostali na tek 88 poena.

Značilo je to ugodnih plus 15 za Raptorse u drugoj eliminacijskoj utakmici u nizu. Pascal Siakam vodio je Raptorse s 23 poena, 10 skokova i sedam dodavanja, dok je 17 dodao Precious Achiuwa, a po 16 Gary Trent Jr. i OG Anunoby.

Embiid je kod Sixersa ubacio tek 20 uz 11 skokova, a Harden je s 4/11 iz igre zabio 15 uz sedam asistencija. 16 uz sedam skokova imao je Tobias Harris.

NBA, doigravanje:
Brooklyn - Boston 112:116 (0-4)
Philadelphia - Toronto 88:103 (3-2)
Dallas - Utah 102:77 (3-2)

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!