Košarka

Heat dovršio posao, Memphis i Phoenix poveli na domaćem terenu

Matej Kačan • srijeda, 27.04.2022.
Heat dovršio posao, Memphis i Phoenix poveli na domaćem terenu
Foto: EPA

Noć s utorka na srijedu donijela je još tri NBA utakmice u doigravanju, a svoj prolazak u drugu rundu izborio je Miami Heat koji je s 4-1 riješio seriju s Atlantom. Memphis i Phoenix stigli su do 3-2...

Iako uz Kylea Lowryja ovaj put nije bilo ni Jimmyja Butlera, ni to nije spriječilo Miami Heat u dolasku do pobjede nad Atlantom i prolaska u drugu rundu doigravanja. Veći dio tereta ponijeli su Oladipo i Adebayo te su donijeli pobjedu.

Na domaćem terenu na Floridi Miami je vodio kroz veći dio utakmice i imao je veće vodstvo, ali se Atlanta u posljednjoj četvrtini približila i imala je šut za produžetak Traea Younga koji je ipak tricu iz kuta poslao u ploču.

Bio je to završetak sjajne četvrte dionice u kojoj su Hawksi rano čak i poveli nakon što su nadoknadili i 15 poena razlike, ali do pobjede ipak nisu uspjeli doći i pozdravljaju se s doigravanjem.

Oladipo je kod Heata zabio 23 poena, Adebayo 20 uz 11 skokova. 16 je dodao Tyler Herro, a 15 Max Strus. Kod Hawksa je De'Andre Hunter jedini bio raspoložen s 35 poena i 11 skokova, a sjajna obrana Heata potpuno je ugušila Younga i ostavila ga na 11 poena uz šut 2/12.

Na Zapadu su dva favorita, prvi i drugi nositelj stigli do novih vodstva u serijama koje teku teže od očekivanog. Phoenix i Memphis dočekali su povratak na svoj teren s 2-2 i ipak su upisali pobjede te su na rubu prolaska.

Posebno uzbudljivo bilo je u Memphisu gdje je domaćin bio na rubu ponora, ali se izvukao velikom serijom u četvrtoj četvrtini. Nadoknadili su Grizzliesi 11 poena razlike, a posljednjih 13 poena u nizu zabio je Ja Morant.

Sjajni bek koji je nedavno pokupio i MIP nagradu je minutu do kraja pogodio tricu za prvo vodstvo Grizzliesa od prve dionice, a onda je u posljednjem napadu 3.7 sekundi do kraja uspio doći do polaganja za 111:109 i pobjedu.

Moranta nije išao šut do zadnje četvrtine, ali je ipak završio s 30 poena, 13 skokova i devet asistencija. 25 je dodao Desmond Bane, a 21 uz 15 skokova Brandon Clarke. Kod Wolvesa je 28 uz 12 skokova imao Karl-Anthony Towns, a 22 Anthony Edwards.

Mnogo manje drame bilo je u Arizoni gdje su Phoenix Sunsi odmah udarili ritam, odvojili se od NO Pelicansa i ugasili požar u seriji. Mikal Bridges odigrao je veliku partiju u 112:97 pobjedi, u utakmici u kojoj Pelicansi nijednom nisu vodili.

Bridges je zabio 31 poen u utakmici u kojoj su se Pelicansi približili na sedam razlike, ali to je bilo to jer odmah je Phoenix uzvratio i odvojio se. Chris Paul rukovodio je ekipom s 22 poena i 11 asistencija, Ayton je zabio 19 i uhvatio devet skokova pa se Bookerov izostanak nije osjetio.

Kod Pelicansa je uobičajena trojka bila najbolja, Brandon Ingram s 22 poena, Jonas Valančiunas sa 17 uz 14 skokova, a CJ McCollum zabio je 21 koš uz osam skokova.

FOTO: EPA/ Erik S. Lesser

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!