Košarka

Izabrali ga kolege: Jrue Holiday dobio nagradu za suigrača godine u NBA ligi

Matej Kačan • srijeda, 27.04.2022.
Izabrali ga kolege: Jrue Holiday dobio nagradu za suigrača godine u NBA ligi

Bek Milwaukee Bucksa Jrue Holiday ponio je vrlo lijepu nagradu za suigrača godine u NBA ligi, a to priznanje odali su mu sami kolege, NBA igrači koji su glasali...

Jedna od manje popularnih i razvikanih nagrada u NBA ligi ona je za suigrača godine, koju biraju sami igrači. Po drugi put nagradu za momčadski rad ponio je Jrue Holiday.

Bek aktualnih prvaka Milwaukee Bucksa dobio je nagradu za "Igrača koji je prepoznat kao najbolji suigrač na osnovu nesebične igre, vodstva na i van terena i bivanja uzorom mdrugim NBA igračima, kao i posvećenosti momčadi", kako je to opisala sama liga.

Holiday je istu nagradu dobio 2020. kad je bio u Pelicansima, a drugi i treći u izboru bili su Dallasov Boban Marjanović i DeMar DeRozan iz Chicaga.

Da je Jrue dobar suigrač i dobar tip potvrđuju navodi brojnih sadašnjih i bivših igrača, kao i ove dvije nagrade. No, Holiday u vitrinama ima još jednu, onu za fair play i sportski duh koju je ponio 2021. godine.

Holiday je oženjen za američku nogometnu svijezdu Lauren Holiday i zajedno imaju fond koji je pomogao s preko milijun dolara za pomoć afroameričkim poduzetnicima prošle godine.

Ovu nagradu od 2013. godine dobivala su imena kao što su Damian Lillard, Mike Conley, Jamal Crawford, Dirk Nowitzki, Vince Carter, Tim Duncan, Shane Battier i Chauncey Billups, a Jrue je prvi s dvije nagrade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!