Liga prvaka, nokaut faza, Polufinale - prve utakmice, 27.04.2022, 21:00 h, Anfield
Suci: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz, Slavko Vinčić
Liverpool
Liverpool
Pervis Estupinan 53' (ag)
Sadio Mane 55'
2:0(0:0) Villarreal
Villarreal

Liverpool promašivao dosta, ali ipak s dva brza gola osigurao ugodnu prednost

Matej Kačan • srijeda, 27.04.2022.
Liverpool promašivao dosta, ali ipak s dva brza gola osigurao ugodnu prednost
Foto: EPA

U polufinalu Lige prvaka između Villarreala i Liverpoola ne bi trebalo biti toliko drame u uzvratu. S dva brza pogotka uz mnogo šansi Redsi su si osigurali 2:0 prije puta u Španjolsku...

Liverpool
Villarreal
Liverpool
Villarreal
1
Alisson Becker
3
Fabinho
4
Virgil van Dijk
5
Ibrahima Konate
6
Thiago Alcantara
10
Sadio Mane
(do 72')
11
Mohamed Salah
14
Jordan Henderson
(do 72')
23
Luis Diaz
(do 81')
26
Andy Robertson
66
Trent Alexander-Arnold
(do 81')
Pričuvni igrači
8
Naby Keita
72'
20
Diogo Jota
72'
12
Joe Gomez
81'
27
Divock Origi
81'
 
Trener
Jürgen Klopp
13
Geronimo Rulli
3
Raul Albiol
4
Pau Torres
5
Dani Parejo
(do 71')
6
Etienne Capoue
8
Juan Foyth
11
Samu Chukwueze
(do 71')
12
Pervis Estupinan
(do 71')
15
Arnaut Danjuma
(do 86')
17
Giovani Lo Celso
19
Francis Coquelin
(do 57')
Pričuvni igrači
24
Alfonso Pedraza
57'
25
Serge Aurier
71'
14
Manu Trigueros
71'
16
Boulaye Dia
71'
9
Paco Alcacer
86'
Trener
Unai Emery

Nogometaši Liverpoola nisu slijedili primjer Juventusa i Bayerna pa nisu dopustili iznenađenje protiv Villarreala. Ipak se na Anfieldu u prvom polufinalnom susretu vidjelo tko je bolja momčad i Redsi na uzvrat nose 2:0 prednost.

Možda nismo vidjeli u prvom poluvremenu spektakl kao u utorak u Manchesteru, ali dobili smo poslasticu između dvije jako dobre ekipe. Očekivano je Liverpool odmah pritisnuo i napao, ali Villarreal je odlično organizirano stao iza.

Nizali su se napadi Liverpoola i dovoljno govori statistika od 12 udaraca Redsa naspram jednog jedinog gostiju i 67-33 u posjedu lopte. Ipak, ta lopta nije htjela u gol usprkos nekoliko odličnih šansi.

Prvu veliku ima Sadio Mane u 12. minuti kad je glavom zapucao sjajnu priliku koju mu je složio Salah. Egipćanin je driblao desno i pronašao utrčalog Senegalca odličnim ubačajem, ali loš udarac glavom ide kraj gola.

S drugog krila prijestio je Luis Diaz, novo pojačanje Liverpoola tuklo je dvaput iskosa sa 17 metara, oba puta je to Rulli krotio uz manje probleme, u 14. i 31. minuti.

Od 30. do poluvremena bilo je vrijeme velike dominacije domaćina, nizale su se prilike pa Mane iz okreta sa 16 metara pogađa blok pa lopta ide kraj gola, a onda Salah loše puca iz prve nakon odlične akcije i ubačaja Alexander-Arnolda.

Ipak, najveće uzbuđenje imamo u 42. minuti kad je Thiago Alcantara potegnuo s 25 metara nakon dugog kruženja lopte Liverpoola, ali je pogodio okvir gola pa se na poluvrijeme ide bez pogodaka.

Ipak je drugo poluvrijeme donijelo mnogo konkretniji Liverpool i rješenje susreta, a vjerojatno i dvomeča. Sve je krenulo u 50. minuti kad je Fabinho zabio nakon odbijanja iz kornera, ali mu je Van Dijk spustio loptu iz zaleđa.

Trebalo je Redsima i malo sreće za otključati gostujući blok. Jordan Henderson kombinirao je desno s Arnoldom te je išao ubaciti, ali se lopta odbija od Estupinana, vara Rullija i odlazi u mrežu tik uz stativu pa se piše autogol i vodstvo Liverpoola.

Odmah potom stiglo je i udvostručenje vodstva. Ovaj put kombinacija Salah-Mane nema greške, Salah je primio loptu na 18 metara i odmah uposlio utrčalog Senegalca koji iz blizine lako gađa kraj Rullija.

Nije tu stao Liverpool pa u 60. minuti domaći traže penal nakon duela Salaha i Paua Torresa i pada Egipćanina, ali nema ništa. Nema ništa ni od pogotka Robertsona u 64., pronašao ga je s druge strane Arnold, ali je Škot zabio iz zaleđa.

U 68. opet intervenira Rulli, pucao je silovito Van Dijk iz daljine, a potom je Diaz iskosa tukao od bloka u korner.

U posljednjih 20 minuta krenule su izmjene, a Unai Emery morao je po pogodak pa se otvorio. Značilo je to i više prostora za Liverpoolovu tranziciju i brzance.

No nije ni Liverpool više tražio previše šansi naprijed, zadovoljio se kontrolom susreta te je istupio oštricu Španjolaca. To znači da se u na Madrigal ide s 2:0 za Redse koji ne bi trebali imati problema to iskontrolirati, ali događale su se i luđe stvari.

FOTO: EPA/Peter Powell

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - prve utakmice

Manchester City4:3Real Madrid
Liverpool2:0Villarreal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!