Ostali sportovi

Apsolutna dominacija od početka sezone: Mladost obranila titulu prvaka

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 27.04.2022.
Apsolutna dominacija od početka sezone: Mladost obranila titulu prvaka

Sjajna partija u Kaštelima, u kojima je Mladost obranila naslov prvaka Hrvatske, pobijedivši i u drugom susretu doigravanja Superlige Ribolu Kaštela u njihovoj dvorani s 3:1. Mladost je tako 'dvokorakom' osvojila prvo mjesto u sezoni 2021/22. Superlige, u kojoj su dominirali zapravo od prvog kola.

Nakon 3:0 za mladostaše u subotu u Zagrebu, Kaštelani su morali učiniti dodatni napor kako bi seriju ponovno vratili u Zagreb, jer se play-off igra na dvije pobjede. Tako su i krenuli, vrlo agresivno i motivirano, i na krilima tog entuzijazma uzeli prvi set sat 25:22. Uglavnom, u izjednačenom setu domaći su tek na kraju napravili koliko-toliko osjetiniju razliku.

Vodili su Kaštelani i u drugom setu, negdje do polovice otprilike, a onda je konce igre preuzela u svoje ruke Mladost, pogotovo kada je u igru ušao mladi Karlo Jakovac zamijenivši indisponiranog na prijemu servisa Brazilca Silvu Francu. Nakon 12:12 gosti odlaze na 17:14 i 19:15, trener domaćih uzima time-out, ali kola su im već krenula nizbrdo pa Mladost izjednačava na 1-1 dobivši taj period igre sa 25:19.

Nastavili su i istom stilu mladostaši i u trećem setu, imaju 6:2 i 13:8, Kaštelani se pruibližavaju na 12:14, gosti ponovno odskaču na 19:13 i set osvajaju sa 25:18.

Četvrti je set bio posljednja nada Kaštelana, ali Mladost je svjesna šanse da se u tom dijelu 'kuje njihova uzlatna medalja' pa ne prepuštaju ništa slučaju, vode 16:11 i 19:13, no onda kod 21:15 neobjašnjivo staju, i dozvoljavaju domaćinu seriju od 6-0 na servisu Baraća za egal od 21:21. Tada u igru umjesto Jakovca ulazi Franca, nakon što je mladi Karlo Jakovac zamijenio Brazilca sredinom drugog seta, i bio zapravo najzaslužniji za preokret gostiju, i uz ponovno probuđenog Bušu i Nikačevića, ali i tehničara Višića koji je zamijenio do tada vrlo dobrog Bakonjija, Mladost radi seriju od 4-0 za pobjedu od 25:21 i konačnih 3-1 u setovima.

Nakon utakmice trener pobjednika Radovan Gačić rekao je: "Znali smo što nas čeka u Kaštelima, da će oni krenuti u susret sa nekom svojom ludom energijom, što se i dogodilo. Ali, u drugom setu, negdje iza osmog, devetog poena, kada je ušao Jakovac i stabilizirao prijem sa četiri sjajne lopte, naša je igre krenula uztlaznom putanjom. Na kraju smo utakmice sami sebi kreirali neiozvjesnu završnicu, no srećom imamo dovoljno široki kadar igrana na dispoziciji da smo to mogli riješiti bez većih problema."

Bernard Bakonji, organizator igre Mladosti dodao je: "Malo smo ušli nervozno u meč, mislim da smo bili malo pod dojmom atmosfere. Ali, to smo i očekivali, očekivali smo tešku utakmicu, pogotovo da će oni forsirati od početka jake i opasne servise. U drugom smo setu stabilizirali prijem i mislim zasluženo pobijedili."

I za kraj, kapetan Kruno Nikačević koji je posljednjim poenom 'zabio čavao' u ovu utakmicu: "Nervozno smo ušli u utakmicu, znali smo da situacija neće biti ista kao i u Zagrebu, jer se igralo pred njihovim navijačima. Razina agresivnosti bila je kriva u prvom setu, no mislim da smo u preostala tri seta pokazali da smo kvalitetnija momčad. Jako smo dobro radili tijekom cijele sezone i naši rezultati to i pokazuju. Na kraju smo pobijedili ponovno u dvije utakmice, i vratili pehar opet u Dom odbojke."

Na kraju je medalje i pehar poraženima podijelila Mirjana Milić, članica IO HOS-a, a zlatne medalje mladostašima Frane Žanić, stručni tajnik HOS-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!