Košarka

Nevjerojatni Jokić nije mogao sam: Warriorsi u pet utakmica završili posao protiv Nuggetsa

Branimir Korać • četvrtak, 28.04.2022.
Nevjerojatni Jokić nije mogao sam: Warriorsi u pet utakmica završili posao protiv Nuggetsa
Foto: EPA

Poznata su još dva sudionika druge runde doigravanja, po jedan u Istočnoj i Zapadnoj konferenciji. Denver Nuggetsi oprostili su se od sezone porazom od Golden State Warriorsa, a Chicago Bullsi nisu imali prave šanse protiv Milwaukee Bucksa...

Golden State Warriors - Denver Nuggets 102:98 (4-1)

Golden State Warriorsi izborili su prolaz u sljedeću rundu NBA doigravanja. Za prolaz su trebali pet utakmica, Nuggetsi su prijetili u petoj, ali Warriorsi su ipak bili uspješniji.

U Denveru mogu biti zadovoljni ovom sezonom jer ne treba zaboraviti da igraju od početka sezone bez dvojice jako bitnih igrača Jamala Murrayja i Michaela Portera. Puno toga bilo je na leđima Nikole Jokića koji se sjajno nosio s tim, ali u doigravanju je ipak trebao pomoć.

Ključni igrači u završnici ovog susreta bili su Stephen Curry i Gary Payton koji su zadržali mirnoću i ubacivali kada je to bilo najpotrebnije.

Veliku bitku s Jokićem vodio je Draymond Green, a koliko je to bio težak zadatak, najbolje govori Greenova izjava nakon susreta: "Bila je čast igrati protiv nekoga toliko talentiranog, hvala mu što me čini boljim."

Stephen Curry ubacio je 30 poena (5/11 trica) uz pet skokova i asistencija, a po 15 poena su dodali Klay Thompson (devet skokova) i Gary Payton. Kod Nuggetsa Jokić je upisao 30 poena, 19 skokova i osam asistencija, a DeMarcus Cousins 19 poena.

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 116:100 (4-1)

Posao su dovršili i Milwaukee Bucksi koji su lakoćom došli do četvrte pobjede protiv Chicago Bullsa. Iako su igrali bez Khrisa Middletona, Bucksi su se dobro presložili i nisu imali velikih problema.

U prilog su im išli problemi Bullsa koji nisu mogli računati na Zacha LaVinea i Alexa Carusa što je bio velik hendikep.

Već prvo poluvrijeme ponudilo je odgovor tko će do pobjede, Bucksi su već na polovici druge četvrtine vodili s ogromnih 49:20 što Bullsi nisu mogli okrenuti u nastavku susreta.

Bullsi su tako ostali na jednoj pobjedi u ovoj seriji, onoj iz Milwaukeeja u drugoj utakmici što nisu znali kapitalizirati već su u naredna tri susreta, od čega dva u Illinoisu, upisali vrlo visoke poraze.

Kod Bucksa Giannis Antetokounmpo ubacio je 33 poena uz devet skokova, Pat Connaughton dodao je 20 poena, a Bobby Portis 14 poena uz 17 skokova. Kod Bullsa Patrick Williams ubacio je 23 poena, a Nikola Vučević 19 uz 16 skokova i šest asistencija.

FOTO: EPA/D. ROSS CAMERON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!