Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti u borbi za završni turnir Svjetske lige, debitira rusko pojačanje

Mihaela Bradovski • četvrtak, 28.04.2022.
Hrvatski vaterpolisti u borbi za završni turnir Svjetske lige, debitira rusko pojačanje

Hrvatska vaterpolska reprezentacija od danas nastupa na europskom turniru Svjetske lige u Podgorici i hvata jedno od tri slobodna mjesta za završni turnir...

Za Ivicu Tucka ovo je prava prilika da vidi koliko može "nova Hrvatska". Rezultat je važan, bilo bi vrlo poželjno da se Hrvatska plasira na završni turnir, ali najvažnije je da se vidi na čemu se treba još raditi, poručuje Tucak.

U kapici hrvatske reprezentacije debitirat će Konstantin Harkov, jedan od najboljih ruskih vaterpolista koji već godinama nastupa u hrvatskim klubovima, prvo Mladosti, a sada i Jadranu. Harkov je dobio pravo nastupa i trebao bi predstavljati pravo pojačanje.

Prvi protivnik je Italija, reprezentacija s kojom je Hrvatska najčešće igrala kroz povijest i ovo će biti čak 91. međusobni dvoboj ove dvije reprezentacije.

Pobjednik prolazi u polufinale, a moguće je da već polufinale donese prolazak na završni turnir. Naime Francuska je kao domaćin siguran sudionik i ako Francuzi u četvrtfinalu svladaju Crnu Goru, ostala tri polufinalista izborit će završnicu. Ukoliko pobijedi Crna Gora, tada će trebati u najmanju ruku osvojiti treće mjesto na ovom turniru.

Osim Francuske, nastup na završnici Svjetske lige osigurali su i SAD, Kanada, Brazil i Australija.

Program u Podgorici, četvrtfinale:
15:00 Hrvatska – Italija
17:00 Mađarska – Španjolska
19:00 Francuska – Crna Gora
21:00 Srbija – Grčka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!