Ostali sportovi

Hrvatski paraboćari sjajno krenuli na Svjetskom kupu u Riju

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 28.04.2022.
Hrvatski paraboćari sjajno krenuli na Svjetskom kupu u Riju

Hrvatski paraboćari odlično su startali na Svjetskom kupu u boćanju osoba s invaliditetom u Rio de Janeiru.

U Riju hrvatske boje brane Dora Bašić (BC1 žene), Anamaria Arambašić (BC4 žene) te Davor Komar i Damir Juren (BC4 muški). Dora i Damir igrat će samo pojedinačno, dok će Anamaria i Davor, uz pojedinačno, igrati i u konkurenciji BC4 parova.

Osim prilike za nove pobjede i prikupljanje važnih bodova za rang-listu u borbi za plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024., turnir u Riju će biti i sjajna prilika našim igračima za osjetiti dvoranu i podlogu, jer će se na istom mjestu u prosincu igrati i Svjetsko prvenstvo, na kojem će nastupiti naš BC4 par te Dora Bašić i Martin Frković pojedinačno u BC1 kategoriji.

Pobjednica nedavnog turnira u Zagrebu, Dora Bašić je u BC1 kategoriji startala s uvjerljivih 8-1 protiv Kanađanke Lois Martin.

U BC4 kategoriji ždrijeb je Davora Komara i Damira Jurena smjestio u istu skupinu, pa su turnir otvorili međusobnom utakmicom, u kojoj je bio bolji Davor. Komar je u drugom nastupu bio uvjerljiv i protiv Amerikanca Nicka Taylora, dok je Damir poražen od paraolimpijskog pobjednika i drugog nositelja turnira Slovaka Samuela Andrejčika.

Komar je s dvije pobjede već osigurao prolazak u četvrtfinale, a protiv Andrejčika ga očekuje borba za prvo mjesto u skupini i lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Turnir je pobjedom otvorila i Anamaria Arambašić u BC4 kategoriji pobjedivši sa 3-2 drugu igračicu svijeta Slovakinju Michaelu Balcovu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!