Nogomet

Poskupilo i kod Romana: Abramovič traži još 500 milijuna funti za prodaju Chelseaja

Branimir Korać • četvrtak, 28.04.2022.
Poskupilo i kod Romana: Abramovič traži još 500 milijuna funti za prodaju Chelseaja
Foto: EPA

Bliži se odluka o prodaji Chelseaja, a Roman Abramovič obavijestio je tri preostala konzorcija kako će morati izdvojiti više novca nego što su mislili...

Dvije milijarde funti bila je cijena Chelseaja koju su tri konzorcija bila spremna platiti, ali kako u cijelom svijetu sve poskupljuje pa tako i kod Romana Abramovića skočila cijena.

Prema pisanju otočkih medija, Abramovič je obavijestio zainteresirane kako će morati platiti dodatnih pola milijarde funti.

Zanimljivo, u cijeloj priči Abramovič neće dobiti niti funtu, najavljeno je kako će oko milijardu funti otići u humanitarbne svrhe dok će preostalih milijardu i pol ostati Chelseaju i to za ulaganje u Stamford Bridge, mladu momčad i žensku ekipu.

Tri preostala kupca su konzorciji koje predvode Todd Boehly, Sir Martin Broughton i Stephen Pagliuca.

Boehly je poznat po tome što je vlasnik Los Angeles Dodgersa, dok je Pagliuca suvlasnik Atalante i Boston Celticsa. Broughtonovu ponudu podupire niz poznatih lica uključujući Lewisa Hamiltona, Serenu Williams, lorda Sebastiana Coea, kao i Josha Harrisa i Davida Blitzera, koji su suvlasnici londonskog rivala Crystal Palacea.

FOTO: EPA/VINCENT MIGNOTT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!