Košarka

Bogdanović promašio otvorenu tricu za pobjedu, Dallas izbacio Jazzere

Branimir Korać • petak, 29.04.2022.
Bogdanović promašio otvorenu tricu za pobjedu, Dallas izbacio Jazzere
Foto: FaH

Philadelphia 76ers, Phoenix Suns i Dallas Mavericks završili su posao u prvoj rundi doigravanja. Još je samo jedna serija otvorena i to ona između Memphisa i Minnesote...

Utah Jazz - Dallas Mavericks 96:98 (2-4)

Utah Jazz nije uspio proći u sljedeću rundu doigravanja, poražen je od Dallas Mavericksa s 4-2. Jazzeri su u ovoj seriji imali dosta prilika za odvesti sve na svoju stranu, Dallas je prve tri utakmice igrao bez Luke Dončića i prvenstveno to Jazzeri nisu uspjeli iskoristiti i nakon treće utakmice gubili su 2-1, a uništavao ih je Jalen Brunson.

I u šestoj utakmici, iako nisu odigrali dobro, imali su šut za pobjedu. Lopta je došla do Bojana Bogdanovića koji je ostao potpuno sam na otvorenoj trici, međutim šut sa sirenom bio je kratak i Jazzeri su se oprostili od doigravanja.

Taj Bojanov šut je bio prilika, a nikako ne nešto u čemu je stala cijela serija. Imat će u Salt Lake Cityju o čemu razmišljati, obrana vanjskog šuta bila je problematična tijekom cijele serije, napad u velikoj mjeri vrlo predvidljiv s puno forsiranja zabijanja u reket koje su Mavericksi već jako dobro čitali. Peta utakmica bila je kolektivni kolaps, ali u ostalih pet utakmica Jazz je imao priliku, ali uglavnom je Dallas izgledao bolje u ključnim trenucima.

U noćašnjoj utakmici Jazz je dobio prvo poluvrijeme, tu je izgledao bolje, imao kontrolu, ali izlazak u drugo poluvrijeme bio je jako loš. Dopustili su Jazzeri potpuni preokret Dallasu, u završnici susreta uspjeli su doći do te prilike nakon što je Dallas propustio dovršiti posao, ali u konačnici sedma utakmica nije izborena.

Po 24 poena kod Dallasa upisali su Brunson i Dončić (devet skokova, osam asistencija) dok je Dorian Finney-Smith dodao 18 poena, deset skokova i pet asistencija.

Kod Jazza Donovan Mitchell ubacio je 23 poena uz osam skokova i sedam asistencija, Bogdanović je dodao 19 poena (4/9 za dva, 3/6 za tri, 2/4 slobodna) uz četiri skoka, a Rudy Gobert dodao je deset poena i 12 skokova.

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 109:115 (2-4)

Phoenix Sunsi su pregurali nelagodu koja je nastala nakon ozljede Devina Bookera, zakomplicirala im se serija protiv Pelicansa, ali uspjeli su se presložiti, nisu dopustili New Orleansu da potpuno preuzme kontrolu nad serijom te su uspjeli slaviti u šest utakmica.

U šestoj utakmici Pelicansi su dugo bili u igri, ali završnica je ipak pripala Sunsima koji su tako došli do četvrte pobjede i završili sezonu Pelicansa.

Sunsima se vratio Booker, ali svjetla reflektora bila su na Chrisu Paulu koji je odigrao vrhunsku utakmicu i najzaslužniji je za prolaz Sunsa.

Paul je utakmicu završio s 33 poena (14/14 iz igre) i osam asistencija, a Deandre Ayton dodao je 22 poena i osam skokova. Kod Pelicansa Brandon Ingram upisao je 21 poen i 11 asistencija, a po 16 poena dodali su Herbert Jones i CJ McCollum.

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 97:132 (2-4)

Fantastično drugo poluvrijeme odradili su Sixersi protiv Raptorsa. Na odmoru je bilo samo plus jedan za Philadelphiju koja je u drugom poluvremenu apsolutno dominirala i to razdoblje dobila s čak 70:36.

Sixersi su tako završili seriju u šest utakmica, nisu dopustili Raptorsima sedmu utakmicu i povratak u Philadelphiju. Starteri Sixersa odradili su jako dobro svoj posao i završilo je visokom pobjedom.

Joel Embiid ubacio je 33 poena uz deset skokova, Tyrese Maxey ubacio je 25 poena uz osam asistencija, a James Harden 22 poena uz 15 asistencija.

Kod Raptorsa Chris Boucher završio je s 25 poena i deset skokova, a Pascal Siakam dodao je 24 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!