Zimski sportovi

Hrvatski hokejaši bez šanse za prvo mjesto, Kina uvjerljivo slavila

HINA, Matej Kačan • petak, 29.04.2022.
Hrvatski hokejaši bez šanse za prvo mjesto, Kina uvjerljivo slavila
Foto: FaH

Hrvatska hkejaška reprezentacija ostala je bez šanse za prvo mjesto svoje skupine na SP Divizije II koja se igra u Zagrebu. Hrvatsku je s 5:1 deklasirala Kina...

Hrvatski hokejaši na ledu ostali su bez šanse da osvoje prvo mjesto na turniru SP-a Divizije II, kojem su domaćini. Ovog petka kineski hokejaši su bili uvjerljivi u Zagrebu te su slavili s 5:1 (0:0, 4:0, 1:1).

Na vrhu ljestvice tako je trenutačno Kina, reprezentacija koja je nastupila i na nedavnim Zimskim olimpijskim igrama, s maksimalnih devet bodova. Nizozemska ima šest, Hrvatska pet, a Španjolska četiri boda. Uz utakmicu više od svih ostalih na dnu je Izrael bez bodova.

Prva trećina Hrvata i Kineza bila je izjednačena te je završila bez golova, no u drugoj dionici se otvorilo Kinezima pa su zabijali Jialei Shen, An Jian i dva puta Jiang Fu za 4:0 nakon 40 minuta igre. U zadnjoj trećini Kinezi su poveli i 5:0, a pred sam kraj je Bruno Fičur zabio počasni pogodak u ovom porazu Hrvatske.

U subotu se igraju posljednje utakmice na ledu Zagrebačkog velesajmu te od 16 sati igraju Kina i Španjolska, dok se potom od 19.30 sati sastaju Hrvatska i Nizozemska.

Svjetsko prvenstvo, divizija II (skupina A):
Španjolska - Izrael 6:2
Hrvatska - Kina 1:5

FOTO: HINA/Admir Buljubašić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!