Košarka

Cibona deklasirala Split na Gripama i stigla nadomak startne jedinice

Matej Kačan • petak, 29.04.2022.
Cibona deklasirala Split na Gripama i stigla nadomak startne jedinice

Deveto kolo Lige za prvaka HT Premijer lige otvoreno je na Gripama gdje je Cibona uvjerljivo slavila sa 79:62 i drži u svojim rukama sudbinu startne jedinice uoči doigravanja...

Posljednja dva kola Lige za prvaka HT Premijer lige podijelit će karte uoči doigravanja, a čini se da na samom kraju Cibona dolazi na milimetre do startne pozicije broj jedan. Split je u srijedu pobjedom nad Zadrom imao priliku zakomplicirati borbu, ali samo je naudio Zadranima, a sebi nije donio ništa.

Naime, ta pobjeda nije potvrđena na Gripama, već je Cibona uvjerljivo slavila i ostala sama na vrhu sa šest poraza, dok Zadar ima sedam, a Split je upisao osmi i vjerojatno će ostati treći ako u posljednjem kolu svi favoriti upišu pobjede.

Nakon izjednačene prve četvrtine, šut Splita je stao i Cibona je odjurila na prednost od desetak razlike i oko tog rezultata držat će se do samog kraja. Približio se Split u posljednjoj četvrtini ispod deset i imao je šansu zakomplicirati, no ona je propuštena.

Susret je na kraju prelomio prekršaj Roka Ukića na trici Matea Drežnjaka pa dvije tehničke pogreške kojima je Cibona dobila pet bacanja i pobjegla na 12 razlike, a Split ušao u bonus.

Do samog kraja nastavili su se promašaji Žutih, a Cibosi su razliku podigli na konačnih plus 17 za 79:62, premda je kroz veći dio susreta to ipak bilo dosta bliže.

Upravo je Drežnjak vodio Cibonu sa 16 poena, 14 je dodao Roko Prkačin, a 13 Amar Gegić. Kod Splita je Ukić dao 11 koševa, dok je još jedini dvoznamenkasti pojedinac bio Toni Perković s 11.

Zadar u nedjelju ima dvoboj protiv Cedevite Junior koji treba dobiti želi li prvo ili drugo mjesto. Pobjedom će navijati za slavlje Cedevite Junior protiv Cibone u zadnjem kolu, dok porazom može pasti i iza Splita s kojim ima slabiji međusobni omjer.

U zadnjem kolu Split ide u goste Zaboku, Cibona igra s Cedevitom Junior, a Zadar s Goricom.

FOTO: KK Cibona/Mihal Jacić

HT Premijer liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Split62:79Cibona
Gorica97:83Zabok
Cedevita Junior68:66Zadar
1Zadar (+39)62+358
2Cibona (+39)62+355
3Split (+39)53+309
4Cedevita Junior (+39)25+129
5Gorica (+35)35+40
6Zabok (+32)16-174

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!