Košarka

Bayern i Monaco pobjedama kod kuće izborili majstorice

Matej Kačan • petak, 29.04.2022.
Bayern i Monaco pobjedama kod kuće izborili majstorice
Foto: EPA

Final Four Eurolige popunit će se nakon majstorica koje će Bayern i Barcelona te Monaco i Olympiakos odigrati u Barceloni i Pireju nakon pobjeda slabije postavljenih u četvrtim susretima...

Još dva sudionika Final Foura Eurolige se traže, a nisu poznata ni nakon četvrtih utakmica. Za razliku od Efesa i Reala koji su riješili svoje pitanje u tri, odnosno četiri utakmice, Barcelona i Olympiakos će kao bolje postavljeni morati svoj status opravdati u majstoricama.

Barcelona je u gostima kod Bayern Münchena odigrala napadački jako siromašnu partiju te je poražena s 59:52. Vodio je Bayern i s 19 poena prednosti, proveo je čitav susret u vodstvu i Barcelona je smanjila tek na kraju.

Tek u posljednje tri minute Katalonci su smanjili s 58:40 na konačnih 59:52 pa pobjeda Bavaraca izgleda mnogo manje uvjerljivo no što je zaista to bilo na terenu.

Bayern je odlično raspodijelio strijelce, prvo ime bio je Nick Weiler-Babb s 12 uz osam skokova, a devet je ubacio Othello Hunter dodao je devet, a Vladimir Lučić osam. Kod Barcelone jedino je Alex Abrines išao preko deset poena, s 12.

Na dvoboju Monaca i Olympiakosa, koji je iz prvog reda pratio Kevin Durant, bilo je mnogo više drame. Ma kraju je momčad iz Kneževine slavila s minimalnih 78:77, i to kasnim ubačajem Dwaynea Bacona koji je jedini u posljednje dvije minute zabio.

Imao je Monaco početkom četvrte ugodnih devet razlike, ali Kostas Papanikolaou je na sredini dionice poveo 10:0 seriju za vodstvo Grka. Ipak, Bacon je pred kraj zabio za 78:77, a posljednji napad gostiju promašio je Kostas Sloukas pa imamo majstoricu u Pireju.

Bacon je s 21 poenom vodio pobjednike, dok je Mike James dodao 18 uz šest skokova i četiri dodavanja. William Thomas zabio je 16. Kod Olympiakosa je Sloukas zabio 19, 17 je uz osam skokova i pet asistencija dodao Aleksandar Vezenkov.

Euroliga, četvrtfinale:
Bayern - Barcelona 59:52 (2-2)
Monaco - Olympiakos 78:77 (2-2)

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Euroliga, doigravanje

četvrtfinale

Armani Milano48:64Anadolu Efes
Barcelona77:67Bayern
Bayern59:52Barcelona
Monaco78:77Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!