Vodeni sportovi

Barakude ostale i bez petog mjesta, Mađarska uvjerljivo bolja

HINA, Matej Kačan • subota, 30.04.2022.
Barakude ostale i bez petog mjesta, Mađarska uvjerljivo bolja

Svoj slabiji nastup na turniru Svjetske lige, točnije njenih europskih kvalifikacija hrvatska reprezentacija okončala je porazom od Mađarske od 14:9 u dvoboju za peto mjesto...

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija zauzela je šesto mjesto na završnom turniru europskih kvalifikacija Svjetske lige koji se održava u Podgorici.

U susretu za peto mjesto Barakude su poražene od Mađarske s uvjerljivih 9:14 (1:3, 3:1, 2:5, 3:5) nakon značajnog obrambenog pada u drugom poluvremenu.

Tri gola za Hrvatsku postigao je Jerko Marinić Kragić, dok su po jedan dodali Ivan Krapić, Ivan Domagoj Zović, Luka Bukić, Josip Vrlić, Hrvoje Benić i Konstantin Harkov. Mađare su predvodili Marton Vamos s četiri i Gergely Burian s tri gola.

Plasman na završni turnir Svjetske lige, koji će se održati od 23. do 29. srpnja u Strasbourgu izborit će tri prvoplasirane reprezentacije s turnira u Podgorici, tako da utakmica za peto mjesto nije imala neki značaj.

Dva od tri mjesta pobjedama u polufinalima još u petak su zauzele Italija i Srbija, dok će za treće kasnije u subotu igrati domaćin Crna Gora i Španjolska. Još ranije su nastup na završnom turniru izborili domaćin Francuska, SAD, Kanada, Brazil i Australija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!