Tenis

Ozlijeđeni Nizozemac predao Runeu meč u borbi obojice za prvu titulu

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 01.05.2022.
Ozlijeđeni Nizozemac predao Runeu meč u borbi obojice za prvu titulu
Foto: EPA

Pobjednik ATP turnira u Münchenu je Danac Holger Rune koji je u finalu bio sretniji od Nizozemca Botica van de Zandschulpa koji je predao meč...

Danski 19-godišnji tenisač Holger Rune (ATP - 70.) u nedjelju je osvojio premijerni ATP naslov u karijeri nakon što je 26-godišnji Nizozemac Botic Van de Zandchulp (ATP - 40.) zbog ozljede bio prisiljen predati finalni dvoboj u Muenchenu poslije samo sedam odigranih gemova.

Nizozemski tenisač je bolje započeo finale dvojice debitanata u meču za naslov na ATP Touru te poveo sa 4-1. No, nakon maratonskog sedmog gema, u kojem je po drugi put u meču izgubio servis, Zandschulp je zatražio liječničku pomoć. Nizozemac je nekoliko minuta primao pomoć i izvan terena, vratio se, odigrao još četiri poena i odustao od daljnje borbe. Prema njegovim gestama, čini se da se radi o bolovima u predjelu prsnog koša.

Zahvaljujući naslovu 19-godišnji Danac će u ponedjeljak prvi put u karijeri biti među 50 najboljih tenisača svijeta, a i Van de Zandchulp će doći do renkinga karijere, 31. mjesta na ATP ljestvici.

ATP Muenchen - finale
Holger Rune (DAN) - Botic Van de Zandschulp (NIZ/8) 3-4, predaja

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!