Nogomet

Hrvati zabijali diljem Europe, Musa i Špehar i strijelci i isključeni

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.05.2022.
Hrvati zabijali diljem Europe, Musa i Špehar i strijelci i isključeni
Foto: FaH

Niz Hrvata u nedjelju je bilo efikasno u svojim prvenstvima. Dino Špehar, Dominik Kovačić, Anton Maglica, Josip Špoljarić i Petar Musa pogađali su za svoje momčadi...

U slovenskom prvenstvu igrani su susreti 33. kola, a posljednjeplasirani Aluminij propustio je priliku približiti se devetoplasiranom Taboru na samo tri boda u borbi za doigravanje za opstanak. Aluminij je poražen u gostima kod Domžala 3:1.

Poveli su gosti golom Dine Špehara u 14. minuti, ali s dva gola Mitje Ileniča i jednim Arnela Jakupovića, domaćin je došao do preokreta. Špehar je ranije završio utakmicu, u 76. minuti zaradio je isključenje. Tin Martić odigrao je cijelu utakmicu, Karla Plantaka u 70. minuti zamijenio je Martin Šroler, a Tomislava Turčina Luka Branšteter.

Universitatea Craiova upisala je pobjedu 1:0 protiv UTA Arada, ostanak u ligi nije upitan, a pokušat će doći do razigravanja za Konferencijsku ligu.

Jedini pogodak postigao je Dominik Kovačić u 50. minuti, odlično su ubacio na prvu vratnicu kod ubačaja iz prekida te skrenuo loptu u mrežu. Kovačić je odradio cijelu utakmicu kao i Vinko Međimorec kod gostiju dok je Filip Dangubić ušao u 69. minuti.

Nastavlja se utrka za naslov prvaka Cipra, APOEL je kod kuće propustio svladati AEK Larmaku što bi mu donijelo skok na vodeću poziciju. Ovako ostaje s bodom manje na drugom mjestu, a vodeći je i dalje Apollon.

Domaćin je poveo u 27. minuti lijepim golom Antona Maglice koji je odlično glavom pogodio nakon ubačaja Lea Natsija s lijeve strane. Ipak desetak minuta kasnije Angel Garcia donio je bod gostima. Maglica je odigrao cijelu utakmicu.

MTK je uzeo bitne bodove u borbi za opstanak, u gostima je s 3:2 slavio protiv neopterećenog ZTE-a. Josip Špoljarić bio je strijelac pogotka koji je smanjio zaostatak domaćina na 1:2.

Špoljarić je ušao u igru na početku drugog dijela dok su cijelu utakmicu odigrali Šime Gržan i Zoran Lesjak.

Boavista je definitivno prebrinula sve brige oko opstanka u ligi slaveći u gostima kod Moreirensea s 2:1. Moreirense s druge strane ostaje na poziciji koja vodi u doigravanje.

U 89. minuti Musa je pobjegao braniču domaćina, prošao i vratara i onda iskosa zabio za 2:1 i pobjedu svoje momčadi. Nakon proslave pogotka sudac mu je pokazao drugi žuti karton i poslao ga van s travnjaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!