Košarka

Break u Bostonu i Memphisu, Morant sa sirenom promašio za pobjedu

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.05.2022.
Break u Bostonu i Memphisu, Morant sa sirenom promašio za pobjedu
Foto: EPA

Milwaukee Bucksi i Golden State Warriorsi stigli su do gostujućih pobjeda na početku druge runde doigravanja te su preuzeli prednost domaćeg parketa...

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 89:101 (0-1)

Milwaukee Bucksi iskoristili su lošiju napadačku večer Boston Celticsa koji nisu bili u dobrom ritmu. Celticsi su jedini metlom prošli prvu rundu, lakše od očekivanja pomeli su Netse, no to čekanje druge runde kao da ih je malo izbacilo iz kolosijeka.

Solidno su krenuli, ali Bucksi su odlično reagirali u završnici prve četvrtine, preuzeli vodstvo i kasnije bilo dominantniji protivnik. Na poluvrijeme Bucksi su otišli s dvoznamenkastom prednosti, no Boston nije imao dovoljno raspoložene igrače koji bi ga vratili u nastavku susreta.

Dosta loša šuterska večer za Celticse koji su iz igre šutirali tek 33 posto. Svi osim Roberta Williamsa (3/6) koji su ispucali šest ili više lopti bili su na ispod 50 posto šuta, njih čak sedmorica.

Kod Bucksa i dalje nema Khrisa Middletona, Jrue Holiday ubacio je 25 poena uz devet skokova, Giannis Antetokounmpo 24 poena uz 13 skokova i 12 asistencija, a Bobby Portis 15 poena uz 11 skokova.

Kod Bostona Jayson Tatum ubacio je 21 poen nuz šest skokova, a Al Horford (12 skokova) i Jaylen Brown (devet skokova) dodali su po 12 poena.

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 116:117 (0-1)

Odličnu utakmicu odigrali su Grizzliesi i Warriorsi, Golden State je odnio pobjedu, a sa sirenom nije ubacio Ja Morant.

U vrlo zanimljivom dvoboju Warriorsi su ostali još u prvom poluvremenu bez isključenog Draymonda Greena koji je napravio grub prekršaj na Clarkeu, ali u drugom poluvremenu ipak su se vratili iz minusa i slavili.

Završnica je bila vrlo zanimljiva. Tricom Klaya Thompsona Warriorsi su poveli 117:116 37 sekundi prije kraja nakon čega Memphis ne koristi svoj napad. Napravili su domaćini brzi prekršaj nad Thompsonom koji 6.7 sekundi prije kraja promašuje oba bacanja, činilo se da su Grizzliesi izbacili loptu van nakon skoka, ali suci sude mrtvu loptu.

Jaren Jackson dobio je skok protiv Andrewa Wigginsa, a minuta odmora pozvana je 3.6 sekundi prije kraja. Išlo se na Moranta koji je u punoj brzini otišao u prodor, Warriorsi su ga dobro zatvorili mi iz teške pozicije ipak nije uspio položiti loptu u loš.

Jordan Poole odigrao je još jednu sjajnu utakmicu s 31 poenom, osam skokova i devet asistencija, a Stephen Curry dodao je 24 poena. Kod Memphisa Morant je upisao 34 poena, deset asistencija i devet skokova dok je utakmicu karijere u doigravanju odigrao Jackson s 33 poena i deset skokova.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros02.05.2022. u 10:58
    Ja Morant je promašio i napad prije, tak da je baš tragičar. Navijam za Memphis, Curry možda je najbolji šuter u povijesti i vjerojatno i jedan od najuobraženijih igrača koje sam ikada vidio! Čovjek je pun sebe, stalno glumata i sve gleda s visokoga - fuj!
    tapiros