Nogomet

Ante Ćorić do prve titule nakon odlaska iz Dinama, Zürich slavi nakon 13 godina

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.05.2022.
Ante Ćorić do prve titule nakon odlaska iz Dinama, Zürich slavi nakon 13 godina
Foto: Martina Japundžić

Četiri kola prije kraja švicarskog prvenstva Zürich je osigurao naslov prvaka. Obol u tome dao je i bivši igrač Dinama Ante Ćorić...

Ante Ćorić došao je do prve titule nakon što je napustio Dinama. Trenutno je na posudbi u Zürichu s kojim je stigao do naslova prvaka Švicarske četiri kola prije kraja prvenstva.

Titula je potvrđena u 32. kolu pobjedom u gostima kod Basela s 2:0 golovima Assana Ceesaya i Nikole Boranijaševića čime je Zürich pobjegao Baselu na nedostižnih 16 bodova prednosti.

Čak i da je upisao poraz u tom susretu, Zürich bi jako teško izgubio titulu. Naime razlika na vrhu ljestvice bila je ogromna i samo se čekala matematička potvrda titule prvaka.

Ćorić je u toj pobjedi sudjelovao od 64. minute kada je ušao umjesto Marchesana. Bio mu je to 17. prvenstveni nastup ove sezone te ima još dva nastupa u Švicarskom kupu.

Zürichu je ovo 13. titula prvaka u povijesti i prva nakon 13 godina. Na vječitoj listi više titula od njega imaju Grasshoppers (27), Basel (20), Servette (17) i Young Boys (15).

Što se tiče Ćorića, on je na posudbi u Zürichu do kraja ove sezone i u dogovoru s Romom odlučivat će o budućnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!