Nogomet

Senegal na udaru Fife: Oštro kažnjen zbog incidenata tijekom uzvrata protiv Egipta

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 02.05.2022.
Senegal na udaru Fife: Oštro kažnjen zbog incidenata tijekom uzvrata protiv Egipta
Foto: Kristijan Komarica

Senegal je izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru izbacivanjem Egipta, a uzvratni dvoboj obilovao je incidentima zbog kojih su Senegalci kažnjeni...

Međunarodni nogometni savez (FIFA) kaznio je Senegal jednom utakmicom igranja bez prisustva publike te sa 175.000 švicarskih franaka zbog incidenata tijekom uzvratnog susreta završnog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Egipta odigranoj 29. ožujka u Dakaru.

Senegal je izborio plasman na SP u Kataru od 21. studenoga do 18. prosinca nadvisivši Egipat boljim izvođenjem 11-eraca, no tijekom utakmice prekršena su brojna sigurnosna pravila. Iz FIFA-e tako navode da je kazna određena zbog bacanja raznih predmeta na travnjak, korištenja lasera s tribina kako bi se omeli gostujući igrači te bacanja dimnih bombi, a primjećen je i jedan "uvredljivi" transparent.

FIFA je kaznila i Alžir, ali samo sa 3.000 franaka zbog propusta u organizaciji njegovog uzvratnog susreta protiv Kameruna koji se igrao također 29. ožujka, ali u Blidi. U toj utakmici Kamerun je izborio SP pogotkom u četvrtoj minuti nadoknade produžetka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!