Košarka

Sixersi bez Embiida nedovoljno jaki za Heat, Sunsi poveli usprkos strašnoj partiji Dončića

Matej Kačan • utorak, 03.05.2022.
Sixersi bez Embiida nedovoljno jaki za Heat, Sunsi poveli usprkos strašnoj partiji Dončića
Foto: EPA

Noć s ponedjeljka na utorak donijela je početak druge dvije serije polufinala konferencija NBA doigravanja, a prednosti domaćeg terena za početak su obranili i Miami Heat i Phoenix Sunsi...

Košarkaši Miami Heata poveli su u seriji protiv Philadelphia 76ersa na domaćem terenu. U Miamiju je bilo 106:92 za Heat koji je poprilično lako i očekivano preskočio Sixerse kojima je izostanak Joela Embiida ipak bio prevelik udarac.

Zvijezda Philadelphije muči se s ozljedom lica i oka te potresom mozga pa se povratak očekuje tek nekad kasnije u seriji i to s maskom, a Sixersi moraju smoći načina da bez glavne zvijezde iznenade Heat u gostima bar jednom.

Ovaj put to se nije dogodilo, Sixersi osim jedne dobre serije krajem prvog poluvremena nisu bili dorastao suparnik i na susretu su vodili tek u dva navrata, najviše s pet poena razlike. Heat je početkom treće opet odjurio i više se nije osvrtao.

Kod Heata je ključan bio impuls s klupe Tylera Herroa s 25 poena i sedam asistencija uz četiri trice. Poen manje ubacio je Bam Adebayo sa sjajnih 8/10 iz igre i 12 skokova, dok je Jimmy Butler dodao 15 uz devet uhvaćenih lopti.

Kod Philadelphije je Tobias Harris zabio 27, Tyrese Maxey 19, a James Harden tek 16 poena uz šut 5/13 te pet asistencija. Ako Sixersi žele do pobjede bez Embiida, Harden će morati mnogo bolje.

A mnogo, mnogo bolje odigrala je glavna zvijezda Dallasa koju su Mavsi imali na dispoziciji u Phoenixu, pa opet nije bilo dovoljno. Sunsi su bili uvjerljivi protiv Mavericksa usprkos 45 poena Luke Dončića.

Slovenac je briljirao, vukao je svoju momčad i pokušao napraviti preokret u četvrtoj četvrtini, ali sve je ostalo samo na pokušaju jer Dallas nijednom nije vodio niti imao izjednačen rezultat nakon sudačkog podbacivanja.

Sunsi su Dončića nadmašili momčadskom košarkom, gađali su 50 posto iz igre i svi starteri bili su dvoznamenkasti uz pomoć šestog - Cama Johnsona koji je zabio 17. Prvo ime ipak bio Deandre Ayton s 25 poena i osam skokova, dok je 23 ut devet skokova i osam asistencija imao Devin Booker.

Dončić je za svojih 45 gađao iz igre 15/30, a imao je 12 asistencija i osam skokova. Na terenu je ostavio sve, a jedina kakva-takva pomoć bio je Maxi Kleber s 19 poena. Nitko drugi nije prebacio 15 koševa.

NBA, druga runda:
Miami - Philadelphia 106:92 (1-0)
Phoenix - Dallas 121:114 (1-0)

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!