Rukomet

Nexe u Danskoj, Tamše: 'Bez obzira na prednost, dobro znamo o kakvoj se momčadi radi'

Matej Kačan • utorak, 03.05.2022.
Nexe u Danskoj, Tamše: 'Bez obzira na prednost, dobro znamo o kakvoj se momčadi radi'
Foto: FaH

Trener Nexea Branko Tamše i najbolji igrač Halil Jaganjac najavili su uzvratnu utakmicu protiv Gudmea nakon što je ekipa stigla u Dansku i odradila trening...

Rukometaši našičkog Nexea stigli su u Dansku i odradili su trening uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige protiv Gudmea. Nexe nosi pet golova prednosti, ali do najvećeg uspjeha u klupskoj povijesti valja odraditi još sat vremena protiv jedne od najjačih ekipa Europe.

No, raspoloženje u momčadi je dobro, a ekipa se sprema za pobjedu, a ne čuvanje rezultata. Potvrdio je to i trener Branko Tamše.

"Mislim da smo napravili dobre temelje za uzvrat nakon što smo slavili u Našicama, ali to iskreno ništa ne znači. Bez obzira na to što imamo prednost od 5 golova, moramo razmišljati i pripremati se za pobjedu, dobro znamo o kakvoj se momčadi radi, jako su nezgodni na svom terenu, u svojoj dvorani. Ali moramo razmišljati o sebi i svom načinu igre."

Zdravstveno stanje u momčadi je dobro, konkurencija je velika za sastav.

"U Dansku je stiglo 18 igrača, nema lakše ozlijeđenog Marija Tomića, ali svi ostali će biti spremni. Kojih će 16 igrača istrčati na teren, odlučit ćemo sutra nakon jutarnje aktivacije. Danci će sigurno zaigrati nešto drugačije u odnosu na prvu utakmicu, ali dobro smo ih proučili i iskreno ne znam čime bi nas mogli iznenaditi. Znamo da će dosta igrati 7 na 6, znamo varijante koje primjenjuju, ali mi moramo odigrati još jednu vrhunsku utakmicu kako bismo ostvarili ovaj europski san", rekao je trener.

Halil Jaganjac sigurno će biti jako motiviran nakon što je bio sjajan u prvoj utakmici, a onda je u domaćim obvezama za vikend dobio malo poštede i odmora.

"Bit će to jako teška utakmica, možda i najteža ove sezone s obzirom na njihovu snagu. Ekipa GOG Gudmea je izuzetno kvalitetna, igra doma u vrlo akustičnoj dvorani, a i njihovi navijači stvaraju odličnu atmosferu. Danci igraju još agresivnije i brže kod kuće nego u gostima tako da neće biti nimalo jednostavno. Ovih pet golova razlike koje smo napravili u Našicama neće nam puno značiti ako ne budemo imali kvalitetan pristup od prve do zadnje minute i ako se ne budemo borili da ih pobijedimo na njihovom terenu, siguran sam da će svi igrači dati svoj maksimum, bacit ćemo se na glavu i samo s takvim pristupom i takvom igrom možemo izvući pozitivan rezultat", rekao je najbolji igrač Nexea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!