Ostali sportovi

Objavljen popis boksačke reprezentacije za EP, zbog ozljeda nema Veočića i Ježeka

HINA, Matej Kačan • utorak, 03.05.2022.
Objavljen popis boksačke reprezentacije za EP, zbog ozljeda nema Veočića i Ježeka

Izbornik muške seniorske hrvatske boksačke reprezentacije Kristijan Hodak objavio je popis boraca koji će nastupiti od 21. do 31. svibnja na Europskom prvenstvu u Jerevanu...

Na objavljenom popisu hrvatskog boksačkog izbornika Kristijana Hodaka za EP u Jerevanu se zbog ozljeda i zamora nisu našli osvajači odličja s porečkog EP-a za mlađe seniore Gabrijel Veočić i Noa Ježek, priopćili su iz Hrvatskog boksačkog saveza.

Na Hodakovom popisu su se tako našli Matteo Komadina (BK Rijeka) u kategoriji do 63.5 kg, Marko Zeljko (BK Salona Solin) do 67 kg, Petar Cetinić (BK Rijeka) do 71 kg, Luka Plantić (BK Salona Solin) do 80 kg, Damir Plantić (BK Salona Solin) do 86 kg, Marko Čalić (BK Pula) do 92 kg i Marko Milun (BK Leonardo Zagreb) preko 92 kg.

Mlađeseniorski europski prvak u srednjoj kategoriji (do 75 kg) Gabrijel Veočić (BK Brod) prisiljen je propustiti seniorsko EP zbog ozljede leđa i šake, što je posljedica velikog broja nastupa rezultatski najuspješnijeg hrvatskog boksača u zadnjih 10 mjeseci.

"Od lanjskog Svjetskog prvenstva boksao je u 17 natjecateljskih mečeva na velikim natjecanjima i pobijedio u njih šesnaest, a izgubio je samo od kasnijeg svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza u četvrtfinalu SP-a u Beogradu. Na državnom prvenstvu u Zagrebu ozlijedio je šaku, a javili su se i problemi s discus hernijom u leđima što zahtijeva terapije i odmor", izjavio je Gabrijelov otac i trener Pero Veočić.

"Morali smo uzeti stanku od mjesec i pol, a treninzima ćemo se vratiti, ako sve bude u redu, za drugi dio sezone, kada planiramo odlazak na pripreme na Kubu i u Las Vegas. Moramo odlučiti i hoćemo li odmah krenuti s pripremama za višu, polutešku kategoriju (do 80 kg) za Olimpijske igre u Parizu 2024", dodao je Pero Veočić.

Slična je situacija i s Noom Ježekom (BK Titan Gym Zagreb) koji je u Poreču u polusrednjoj kategoriji (do 71 kg) osvojio brončano odličje.

"Došlo je do zamora materijala nakon serije uspješnih nastupa od početka sezone. Na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu bilo je primjetno da je pao u formi, treninzi su pokazali da se ne možemo dignuti, jer Noa je za ovu sezonu morao i skidati kilograme za kategoriju do 71 kilograma", izjavio je Ježekov trener Nikola Švalj.

"Europsko prvenstvo u Armeniji došlo nam je prebrzo u zgusnutom rasporedu natjecanja. Posvetit ćemo se osvježenju i pokušati pripremiti za Mediteranske igre u Alžiru krajem lipnja", pojasnio je Švalj.

Uz izbornika Kristijana Hodaka u trenerskoj ekipi za Europsko prvenstvo u Jerevanu su još i Dorian Čalić te Tomislav Bašić.

FOTO: Kokeshi75/Pixabay

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!