Liga prvaka, nokaut faza, Polufinale - uzvrati, 03.05.2022, 21:00 h, El Madrigal
Suci: Danny Makkelie, Hessel Steegstra, Jan De Vries, Serdar Gözübüyük
Villarreal
Villarreal
Boulaye Dia 3'
Francis Coquelin 41'
2:3(2:0) Liverpool
Fabinho 62'
Luis Diaz 67'
Sadio Mane 74'
Liverpool

Liverpool u finalu nakon prosute pa ipak podebljane prednosti!

Matej Kačan • utorak, 03.05.2022.
Liverpool u finalu nakon prosute pa ipak podebljane prednosti!
Foto: EPA

Prvi finalist ovogodišnje Lige prvaka je Liverpool. U sjajnoj utakmici na Madrigalu Redsi su prvo izgubili dva gola prednosti, pa su sve vratili i podebljali na ukupnih 5:2...

Villarreal
Liverpool
Villarreal
Liverpool
13
Geronimo Rulli
3
Raul Albiol
(do 79')
4
Pau Torres
5
Daniel Parejo
6
Etienne Capoue
7
Gerard Moreno
(do 69')
8
Juan Foyth
12
Pervis Estupinan
(do 79')
16
Boulaye Dia
17
Giovani Lo Celso
19
Francis Coquelin
(do 69')
Pričuvni igrači
24
Alfonso Pedraza
69'
11
Samu Chukwueze
69'
14
Manu Trigueros
79'
25
Serge Aurier
79'
9
Paco Alcacer
79'
Trener
Unai Emery
1
Alisson Becker
3
Fabinho
(do 84')
4
Virgil Van Dijk
5
Ibrahima Konate
6
Thiago Alcantara
(do 80')
8
Naby Keita
(do 80')
10
Sadio Mane
11
Mohamed Salah
20
Diogo Jota
(do 46')
26
Andy Robertson
(do 80')
66
Trent Alexander-Arnold
Pričuvni igrači
23
Luis Diaz
46'
17
Curtis Jones
80'
21
Kostas Tsimikas
80'
14
Jordan Henderson
80'
7
James Milner
84'
Trener
Jürgen Klopp

Prvi finalist Lige prvaka nogometaši su Liverpoola. U utakmici s dvije slike, dva suprotna poluvremena Liverpool je prvo dopustio povratak Villarreala na 2:2, da bi u drugom poluvremenu riješio sve s tri brza gola.

Očekivao se lak posao za Liverpool, ali u prvom poluvremenu na Madrigalu vidjeli smo sve samo ne to. Upravo suprotno, Villarreal je razbio Redse u 45 minuta kao rijetko tko posljednjih sezona.

Već u trećoj minuti isplatio se agresivni pristup domaćina, odlična momčadska akcija u kojoj je Estupinan ubacio s lijeve strane na utrčalog Capouea, ovaj je odmah iz prve odigrao s peterca na prazan gol gdje je Boulaye Dia koji lako trese mrežu.

Bio je to znak da Liverpool mora krenuti naprijed, ali Redsi u 45 minuta nisu ni uputili udarac u okvir. Najbliže bio je Thiago Alcantara u 14. minuti kad je okrznuo gredu, ali se činilo da je udarcu s 18 metara prethodio prekršaj.

S druge strane u izgradnji napada i kombiniranju zlata vrijedan bio je Gerard Moreno koji je pokazao koliko je nedostajao Villarrealu na Anfieldu, a u šansi se našao u 16. minuti nakon ubačaja Estupinana. Ipak mu je udarac glavom blokiran.

Primirila se potom igra do posljednje dionice prvog dijela. Napadi Liverpoola razbijali su se na pritisku Žutih, a onda su sjevnule dvije opasne akcije od kojih je jedna možda i trebala biti penal, a druga je završila u mreži.

Prvo je u 37. Lo Celso pobjegao u kontru i u situaciju jedan na jedan, Alisson je istrčao i pokupio i njega i loptu. Cijeli stadion traži penal, ali sudac je ostao bez zvižduka.

Ipak je domaćin do 2:0 i anuliranja prednosti stigao do odmora. Opet sjajna akcija preko Capouea, ovaj put je pobjegao na desnoj strani i primio dugu loptu, oslobodio se Robertsona i nabacio, a na petercu Francis Cquelin nadskače zaspalog Arnolda i lako zabija.

Značilo je to da je Liverpool u nokdaunu, plan Unaija Emeryja potpuno je uspio i Villarreal je u 45 minuta anulirao prednost i ostavio goste bez udarca u okvir.

Ipak smo u drugom dijelu gledali drugu sliku. Liverpool je krenuo kako zna, Klopp je s klupe ubacio Luisa Diaza i utakmica se prelomila. Ipak, i za to je trebalo mnogo sreće i pomoć domaćeg vratara.

Geronimo Rulli imao je savršenu večer do 62. minute kad je Fabinho dobio loptu na desnoj strani i s 13 metara se odlučio za udarac umjesto ubačaja. Prevario je tako Rullija kojem lopta bježi kroz noge u mrežu.

Treba reći da je i prije toga domaćin imao sreće jer jedan udarac Arnolda iz daleka od bloka se odbio u gredu, ali nesreća se vratila i u 67. kad je Arnold ubacio s desne strane, Diaz pobjegao obrani pa glavom iz blizine zabio, opet kroz noge Rullija.

Primio je Rulli u pet minuta dva gola kroz noge, a onda je u 74. zapečatio sudbinu tragičara izletom na 40 metara na jednu dugu loptu. Nju je pak potpuno krivo procijenio pa je Mane pobjegao i pogodio u praznu mrežu.

U ostatku utakmice dosta se igra rastrgala izmjenama i prekršajima pa je Capoue uspio na dvije asistencije dodati i dva žuta i isključenje u 85. minuti. Rezultat se nije mijenjao pa je Liverpool usprkos stanju na poluvremenu uspio ne samo sačuvati, već podebljati prednost i plasirati se u finale.

FOTO: EPA/Peter Powell

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - uzvrati

Villarreal2:3Liverpool
Real Madrid3:1 *Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!