Rukomet

Velikani iz Portugala, Njemačke i Poljske uz Nexe na završnom turniru

Mihaela Bradovski • utorak, 03.05.2022.
Velikani iz Portugala, Njemačke i Poljske uz Nexe na završnom turniru
Foto: EPA

Osim Nexea nastup na završnom turniru Europske lige izborili su Magdeburg, Orlen Wisla i Benfica, redom jaki i vrlo kvalitetni protivnici...

Rukometaši Benfice veliki dio posla odradili su u Lisabonu gdje su bili bolji od Gorenja sa sedam golova razlike. Slovenci su na svom parketu dobro krenuli, rano poveli s plus tri, ali nisu dugo izdržali i već na odmoru su gubili 15:11. Nastavak je bio samo formalnost.

Prvo ime Benfice s pet golova bio je iskusni Šveđanin Jonas Källman, a kod domaćina Matic Verdinek postigao je sedam golova.

Wisla je napravila sjajan posao protiv Kadettena i najlakše je dohvatila polufinale. Slavila je već u Švicarskoj, a onda je u Poljskoj potpuno pregazila goste s visokih 35:22. Susret nije ponudio nikakvu neizvjesnost, bio je potpuno jednosmjeran.

Posebno raspoložen bio je Lovro Mihić s osam golova uz samo jedan promašaj dok je Leon Šušnja dodao jedan gol bez promašaja. Kod gostiju Kristian Pilipović dodao je šest obrana, a Joan Canellas pet golova.

Najzvučniji dvoboj četvrtfinala bio je onaj između Magdeburga i Nantesa, a Nijemci su samo potvrdili kako je ovo njihova sezona. Na kraju se čini tijesno, ali Magdeburg je imao apsolutnu kontrolu, visoku prednost i tek je u završnici popustio.

Predvodio ga je sjajni Michael Damgaard s 12 golova, a Mike Jensen je skupio 11 obrana. Kod poraženih Pedro Portela postigao je pet golova.

EHF Europska liga, četvrtfinale:
Gorenje - Benfica 27:27 (29:36)
Wisla Plock - Kadetten Schaffhausen 35:22 (33:31)
Magdeburg - Nantes 30:28 (28:25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!