Nogomet

Klopp: 'Mi smo mentalna čudovišta, u prvom poluvremenu imali smo 11 problema'

Matej Kačan • srijeda, 04.05.2022.
Klopp: 'Mi smo mentalna čudovišta, u prvom poluvremenu imali smo 11 problema'
Foto: EPA

Prezadovoljan plasmanom u finale Lige prvaka, a pogotovo nakon sjajnog preokreta u drugom poluvremenu je trener Liverpoola Jürgen Klopp koji je naglasio mentalnu snagu svojih igrača...

Trener Liverpoola Jürgen Klopp nije mogao sakriti zadovoljstvo nakon novog plasmana u finale Lige prvaka, svog trećeg s Redsima. Liverpool je na Madrigalu dubio 2:0 od Villarreala i prosuo je svu prednost, ali se vratio.

I dok je Mohamed Salah poželio Real Madrid u finalu kao osvetu za ono prvo izgubljeno, Klopp je govorio o osjećajima nakon plasmana i sam je evocirao uspomene na taj prvi ulazak u finale.

"Izvanredno, masivno - osjećaj je kao ono prvo finale jer je to uvijek tako posebno. Posebno je jer je bilo tako teško. Prije utakmice sam rekao momcima da želim naslove kako su čudovišta mentaliteta stigla u grad. Želio sam to od prvog trenutka, ali tek drugo poluvrijeme bilo je takvo. Kako smo se vratili, nešto posebno. Bila je to vrhunska predstava",rekao je.

Klopp je utakmicu "dobio" uvođenjem Luisa Diaza umjesto Dioga Jote. Diaz je postao mnogo aktivniji i napad Liverpoola je počeo funkcionirati, a na kraju je dao i gol.

"Jota nije bio problem, imali smo točno 11 problema u prvom poluvremenu. Početak je bio težak, izgledali smo impresionirano. Nismo dobro gradili igru i nismo tražili prave prostore. Išli smo njima na ruku, nismo bili fokusirani i osjećali smo pritisak. U prvom poluvremenu imali smo nogometni problem i riješili smo ga nogometom", rekao je.

Potom je prokomentirao činjenicu da je kao trener prvi uveo engleski klub u tri finala kupova - Ligu prvaka, FA Kup i Liga Kup.

"Jako je to teško, zato to nitko još nije napravio. Napravit ćemo sve da budemo spremni za finala. Probat ćemo, u to budite sigurni", zaključio je Klopp.

FOTO: EPA/Peter Powell

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!