Košarka

Heatov Tyler Herro osvojio nagradu za šestog igrača sezone

Matej Kačan • srijeda, 04.05.2022.
Heatov Tyler Herro osvojio nagradu za šestog igrača sezone

Najbolji igrač s klupe u NBA ligi, takozvani "šesti igrač" je Heatov Tyler Herro koji je u glasanju daleko iza sebe ostavio Cama Johnsona i Kevina Lovea...

Još jedna individualna nagrada podijeljena je u NBA ligi i polako se približavamo vrhuncu, dodjeli MVP nagrade. Prije toga dobili smo i osvajača nagrade za najboljeg šestog igrača, onog koji je najvažniji s klupe.

Tu je nagradu pokupio igrač Miami Heata Tyler Herro koji je eksplodirao u balonu 2020., ali se pronašao svoju ulogu kao igrač s klupe koji mijenja ritam utakmice.

Herro je dobio 96 od sto mogućih glasova za prvo mjesto i daleko iza sebe ostavio je ostala dva finalista, Cama Johnsona iz Phoenixa i Kevina Lovea iz Clevelanda.

"Pokušavamo osvojiti naslov pa sam prihvatio bilo kakvu ulogu, bila ona startera ili ulazeći s klupe. Sretan sam što sam u ovoj momčadi i prhivaćam ulogu", rekao je bek prije mjesec dana kad je obznanjeno da je finalist za nagradu.

Pravila nalažu da bi igrač morao ući s klupe u više utakmica nego što je startao kako bi konkurirao za nagradu, a Herro je u prvoj momčadi Istoka startao tek deset od 66 odigranih utakmica. Prosječno je bilježio 20.7 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Tek je peti igrač u povijesti koji je s klupe s minimalno 50 utakmica bilježio preko 20 poena, a prvi je igrač Heata s ovom nagradom. Osam puta je zabio 30 ili više s klupe, što je treći rezultat za rezervu u povijesti lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!