Nogomet

Guardiola: 'Takvo što se već puno puta događalo, nisu imali što izgubiti'

Branimir Korać • četvrtak, 05.05.2022.
Guardiola: 'Takvo što se već puno puta događalo, nisu imali što izgubiti'
Foto: EPA

Pep Guardiola bio je vrlo razočaran nakon ispadanja od madridskog Reala. Guardiola je tako još jednom ostao bez titule prvaka Europe s Manchester Cityjem, nije ispunio cilj koji pred njega stavljaju već duže vrijeme...

Do 90. minute Manchester City imao je sve u svojim rukama, finale u džepu, ali Real se izvukao, vjerovao je do kraja i slavio.

"Bili smo jako blizu i to ne možemo negirati. Igrači su dali sve od sebe, bili smo na pragu finala, ali nismo uspjeli završiti posao. Takve stvari su se u povijesti nogometa događale, bilo nam je još teže jer su imali veliku podršku s tribina", kaže Guardiola koji je izbjegao sličnu stvar protiv madridskog Atletica.

Ovo je jako težak poraz za City.

"Imao sam poraza u Ligi prvaka, teških poraza kada nismo uspjeli dohvatiti finale i znam koliko je sada teško. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro, ali uz ovakav pritisak to je normalno. Međutim nismo imali posebnih problema sve dok nisu poveli iako nismo bili u svom najboljem izdanju."

Real je u završnici krenuo na sve ili ništa i dboio je sve.

"Takvo što se već puno puta događalo, nisu imali što izgubiti. Nakrcali su kazneni prostor igračima, ubacivali loptu u 16 metara i zabili dva gola."

FOTO: EPA/JUANJO MARTIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!